Акценти на ЗАРАТА на 14 февруари 2019 година

Благотворителна дегустация на вина от чирпанския регион, организира ПГСС – Чирпан

Дегустирани бяха 22 проби вина от местни производители. За цар на виното бе избран г-н Стоян Стоянов, собственик на винарска изба Братя Даскалови , фирма „Кати Комерс“ООД, която разполага с 400 дка. собствени лозя.

Обещанието за ръст на заплатите не е предизборно, зарече Бисер Петков

20 милиона лева повече са раздадени като финансова подкрепа на хората с трайни увреждания този месец благодарение на новите правила за отпускане на помощите.

Трифон Зарезан е. Ето какво повеляват традициите

На 14 февруари празнуваме Трифон Зарезан или Деня на лозаря – традиционен български народен празник в чест на Свети Трифон, лозата и виното.

„Долината на розите“ е 6-ият туристически район в страната, изпълнил всички процедури за регистрация

При засилен интерес към Долината на розите и на тракийските царе днес в Интер Експо център в София започна 36-то издание на най-голямата международна туристическа борса у нас „Ваканция и СПА Експо 2019“.

Фирма “Агротека” ЕООД – Стара Загора набира работници

Фирма “Агротека” ЕООД – Стара Загора, занимаваща се с преработка на патешко месо и производство на пастети, търси да назначи хора на следните позиции…

Главният прокурор награди прокурор от Районна прокуратура-Стара Загора, за висок професионализъм

Главният прокурор Сотир Цацаров е наградил прокурор Десислава Калайджиева от Районна прокуратура-Стара Загора.

В Стара Загора ще отбележим годишнина от смъртта на Левски с почит и преклонение

На 19 февруари 2019 г. България отбелязва 146 г. от обесването на Апостола на свободата Васил Левски. Община Стара Загора, Старозагорски военен гарнизон и Старозагорска митрополия организират програма в памет на Левски, която започва със заупокойна света литургия в памет на йеродякон Игнатий от 09.00 часа в Митрополитски храм „Св. Димитър”.

НКИЗ беше представена пред организацията на индустриалните зони на Египет

Национална компания индустриални зони участва в Първата сесия на българо-египетската междуправителствена смесена комисия за икономическо сътрудничество.

Развитието на нови индустриални зони е много важен аспект за успешното насърчаване и привличане на инвестиции

България може да предложи макроикономическа и политическа стабилност, което е от първостепенно значение за всяка инвестиция“. Това каза министърът на икономиката Емил Караниколов по време на среща с министъра на инвестициите и международното сътрудничество на Египет Н. Пр. д-р Сахар Наср.

Случаите на морбили у нас са вече пет. Внимавайте за неваксинираните деца!

Пет са вече случаите на морбили в България, съобщи в интервю за Нова телевизия проф. Тодор Кантарджиев, директор на Националния център по заразни и паразитни болести.


image0 (9K)