Акценти на ЗАРАТА на 13 октомври 2019 година

Няма да увеличават заплатите на медицинските сестри

На този етап няма как да бъдат удовлетворени исканията на медицинските сестри за стартова заплата от 900-950 лв. Това заяви пред БНР д-р Васислав Петров – председател на Сдружението на областните болници. По думите му средствата в много от областните болници не достигат за повишаване на заплатите в такива размери. За обещаните 200 млн. лв. повече за догодина д-р Петров отбеляза, че никой не казва, че разпределението ще бъде примерно 10% увеличение на всички клинични пътеки. Тепърва ще се договарят Лекарският съюз и Здравната каса коя пътека с колко ще бъде увеличена.

Каракачанов: Не сме обсъждали санкции срещу Турция, добри съседи сме

“Кабинетът не е обсъждал позиция за евентуални санкции срещу Турция, както каза и премиерът Борисов, ние се стремим да поддържаме добри отношения с всички наши съседи”, заяви вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов пред БНР по повод турската военна операция в Сирия и възможноността за налагане на санкции срещу Анкара, които ЕС ще обсъжда другата седмица. САЩ също заплаши с това Турция.

Безработен алкохолик от Разлог разбра в съда, че е богаташ с 14 фирми

Безработен разложанин се оказа собственик на 14 фирми, сред които и благоевградската фирма за такси „Мега шанс“ ЕООД, съобщава struma.bg.

Това стана ясно по време на заседание в РС – Благоевград срещу 59-годишния Лъчезар Бонков, който е обвинен, че не е предприел в законовия срок съдебна процедура за обявяване в несъстоятелност на фирма „Фоки-Б“ ЕООД, която натрупала задължения в размер на 201 312 лв.

Милчо Левиев с покъртителни думи преди смъртта си

Както ЗАРАТА съобщи, световноизвестният композитор и пианист издъхна в събота вечерта в Гърция на 81 години след кратко боледуване. Последните 15 години той живееше в Солун заедно със съпругата си джаз певицата Вики Алмазиду, която е от гръцки произход. „Не се чувствам добре, не заради България, аз обичам България, най-много Пловдив и определени хора, но тъй като станах известен и много се спекулира с моето име“, каза пред БНР наскоро големият джаз музикант Милчо Левиев, отговаряйки на въпроса как се чувства отново в България.

Четири трупа, след като мъж откри стрелба в Чикаго

Изстрелите са произведени през нощта срещу неделя. Полицията е иззела оръжието на престъплението, съобщи говорителят на полицията в Чикаго Том Ахерн. А задържаният е съсед на жертвите.

Натали Трифонова прогони Христина Балинска от бТВ!

Най-възрастната синоптичка в екипа на частната телевизия сама подала молба за напускане, след като й съобщили, че рейтингът й е отчайващо нисък. Гледаемостта на прогнозата, когато на малкия екран се появявало дългокракото изкушение Натали Трифонова била доста по-висока и Христина предпочела да си тръгне сама, за да не бъде уволнена.

Лична трагедия съкруши Азис

Гадателките, които бяха известни като Три сестри, съобщиха лаконично за кончината: “Загубихме една от трите сестри! Отиде си!” Жените поясняват, че Стефка си е отишла мълчаливо и без предупреждение. Те добавят в поетична форма към мъката си: “На никого не каза нищо! Като звезда безмълвно паднала в нощта, остана само светлата ти диря да свети в нашите сърца!”

Райна изтезавала в леглото бившето си гадже

Мускулестият мачо се оплакал пред приятели, че Пилето на фолка има доста странни фетиши в секса. Брюнетката обичала да се маже със сметана, течен шоколад или да си сервира по тялото плодове и храна, което никак не допадало на Тюлеков. Той се чудел как да отклонява мераците й за интимност, е научил „Уикенд”.

Ало измамник №1 от Ветово имитирал гласа на Борисов

Мургавият бандит е задържан многократно за телефонни измами през последните 5 години, но доказателствата срещу него никога не са стигали, за да се сдобие той с ефективна осъдителна присъда. Васьо Гръка е известен в бранша като най-големия имитатор на гласове. Той умеел да имитира до съвършенство всякакви говори и акценти, неведнъж си е преправял гласа и се е представял даже за премиера Бойко Борисов и за главния прокурор Сотир Цацаров в разнородните си телефонни измами, признават от МВР.

Трагедията се е случила в кафене в Сараево, където е била организирана музика на живо с въпросната фолк певица, която била убита след стрелба пред кафенето.

Шок! Бременната Джулиана Гани призна, че пие

В момента Джулиана е в седмия месец и е качила само 3 килограма, откакто е бременна, като това се дължи най-вече на начина, по който се храни, както и на тренировките във фитнеса, които все още не е спряла.

Хороскопът ви за 14 октомври вече е тук

Възможно е да ви се наложи да вземете трудно решение, но бъдете смели и се доверете на съдбата си. Ще имате разговор или ангажимент свързан с дете или млад човек, с когото не живеете заедно. Приятелските ви и колегиални отношения с мъже ще се развият във ваша полза и интерес.

Седмичен хороскоп за 14 – 20 октомври 2019 година

Такава ще е следващата седмица за всеки от нас. През тези седем дни ще проведете деликатен разговор, който ще постави на изпитание вашето умение да бъдете тактични и дипломатични. Ще имате много впечатляващо съновидение, което ще ви развълнува.


image0 (9K)