Акценти на ЗАРАТА на 12 януари 2019 година

Приближени на Цветан Василев са обвинени в пране на пари

Специализираната прокуратура внесе в съда по делото КТБ искане за задържане на петима доверени хора на Цветан Василев, сред които финансовият директор на “Дунарит” Никола Киров. Имената на останалите са Васил Шуманов, Венцислав Тодоров, Иван Стойков, Красимир Зарев. Петимата са с повдигнати обвинения за пране на пари

Станишев в остър конфликт с изискванията на БСП за кандидати за европарламента

Само социалисти, които защитават позицията на партията срещу Истанбулската конвенция, ще бъдат номинирани за евродепутати.

Цветанов пак погна Радев: Разединява нацията!

Запитан дали очаква президентът да направи своя партия, той отбеляза, че амбицията е едно, но реалните възможности са друго. „Заемайки се с такъв сериозен политически проект, трябва първо да си отговориш на въпроса каква алтернатива можеш да предложиш. За мен не е алтернатива да разделяш нацията и да всяваш омраза“, сподели зам.-председателят на ГЕРБ.

Каракачанов зарече: Ако условията на F-16 не са изгодни за България, в прав текст ще им го кажа!

“България е могла да си позволи най-добрите самолети в миналото, затова е вършила чудеса от храброст. Защо забравяме, че на армията трябва да се осигури най-доброто, за да изпълнява функциите си.” Това каза вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов в ефира на БНТ.

Четирима загинали при експлозията в центъра на Париж

Четирима души са загинали при експлозията на битов газ в сграда в Париж, съобщи министърът на вътрешните работи, цитиран от Ройтерс. Според говорител на пожарната на Париж ранените са 36, предаде Асошиейтед прес.

Париж отново пожълтя, полицията блокира със стоманена ограда Шанз-Елизе

“Жълтите жилетки” отново заляха парижките улици, показват кадри от световната мрежа. Протестиращите срещу политиката на президента Еманюел Макрон излязоха за поредна събота на протестни шествия из цяла Франция. Властите предприемат драконовски мерки срещу тях.

Катастрофа затвори най-дългата железопътна линия в света

29 вагона с въглища дерайлираха в района на град Иркутск по Трансибирската жп линия и блокираха движението на влаковете по най-дългото железопътно трасе в света. Други 38 вагона и локомотивите са успели да се задържат на релсите. При инцидента няма пострадали, уточняват от Руското министерство на извънредните ситуации.

70-годишен пешеходец загина след зверска катастрофа на пътя Плевен-Троян

Седемдесетгодишен пешеходец е загинал на място, след като бил блъснат от автомобил тази сутрин на пътя Плевен-Троян, в района на Ловеч, съобщават от областната дирекция на МВР.

Бременните Поли Генова и Петя Дикова си преброиха бебетата в ефир

Докато певицата обясняваше за промените, настъпили с бременността, водещата внезапно се раздвижи. „Ритна ли те?“, попита разбиращо Поли. „Да“, призна си Петя. „Вярно ли? Моят спи“, усмихна се певицата.

 


image0 (9K)