Акценти на ЗАРАТА на 11 декември 2018 години

Българката работи 20 години повече и отлага с 10 г. първото раждане

За последните две-три десетилетия се удължава възрастта за пенсиониране на българската жена с десет години, а като се добавят още десет години отлагане на раждането на първо дете, се оказва, че българката прекарва 20 години повече от живота си в трудова заетост.

Пожарникари и спасители плашат с протест

Те са готови да излязат на протест, ако правителството не възстанови орязания бюджет на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението”.

Голям пожар избухна в старинния квартал във Велико Търново

Пожар унищожи тази сутрин няколко къщи в старинния квартал “Вароша” във Велико Търново. Четири противопожарни автомобила и десетки огнеборци продължават работа по локализирането на пламъците.

Бързият влак от София за Варна излезе от релсите

Бързият влак от София за Варна излезе от релсите, съобщиха от Националния железопътен превозвач. Движението на влаковете в участъка между гарите Реброво и Своге е прекъснато.

Свободни работни места в Стара Загора към 11 декември

АГЕНЦИЯ ПО ЗАЕТОСТТА ДИРЕКЦИЯ “БЮРО ПО ТРУДА” – СТАРА ЗАГОРА 11.12.2018 година

От днес затварят за движение бул. „Руски“, в участъка от ул. „Свети Княз Борис“ до ул. „Генерал Гурко“

От днес до 23.12.2018 г. ще бъде спряно движението на всички видове транспорт по бул. „Руски“, в участъка от ул. „Свети Княз Борис“ до ул. „Генерал Гурко“.

Днес се изпълват две години от каноническия избор на Старозагорския митрополит Киприан

На 11 декември 2018 година се изпълват две години от каноническия избор на Старозагорския митрополит Киприан за епархийски архиерей. Припомняме, че тогава, на Неделята на светите праотци, в синодалния параклис „Св. цар Борис“ за него гласуваха 8 от митрополитите, които присъстваха на избора.

Старозагорци, ако не сте си платили водата – действайте!

За изрядните си клиенти Водоснабдяване и канализация ЕООД Стара Загора организира  от 10.12.2018 до 22.03.2019 томбола за абонатите на Дружеството. Повече подробности и общите условия за правилата на играта могат да се видят на сайта на Дружеството.

Диамантена мозайка редят старозагорци в помощ на БЕБЕ МАЯ

Диамантена мозайка ( „гоблен“ с цветни камъчета – 20 000 на брой) по снимка на бебе Мая, могат да изработят всички, които желаят да помогнат в събирането на средства за лечението на малкото момиченце от Стара Загора.

 


image0 (9K)