Акценти на ЗАРАТА на 11 август 2019 година

Премиерът Борисов: В България има толкова инвестиции, че вече няма работна ръка

„В България вече има толкова много инвестиции, че няма работна ръка, макар че продължаваме да търсим големи инвеститори, например от Германия и Южна Корея като Фолксваген и Хюндай”. Това заяви пред журналисти в туркменистанския курорт „Аваза“ премиерът Бойко Борисов, цитиран от “Свободна Европа”.

Бойко Борисов: Търсим начин природният газ от Туркменистан да достигне до България

Българската страна има интерес да инвестира в Туркменистан в редица сфери. Това заяви министър-председателят Бойко Борисов, който присъства на откриването на Международната каспийска изложба за иновативни технологии в Туркменбаши, съобщиха от правителствена информационна служба.

Угасна Пламен Крайски, един от основателите на “Демокрация”

“Днес, 11 август 2019 г., в София приятелят, създателят на Кръг „Будител” и съмишленикът Пламен Крайски след дълга и тежка борба с болестта ни напусна”, пишат те. За последно Пламен Крайски бе директор Националния литературен музей.  Като такъв той отдаде много сили с борбата си за спасяването на дома на Пейо Яворов в София, както и на къщата музей на Христо Смирненски на ул. „Овче поле“ № 116 в столичния район „Възраждане“.

Юмручно правосъдие! Пребиха момиче в Лом

Непълнолетно момиче от Лом е било пребито около 20.30 ч. в петък. Сигнал за инцидента на 112 е подал бащата на детето. Той я закарал в центъра за спешна медицинска помощ в крайдунавския град, където момичето е било прегледано и освободено за домашно лечение.

Най-богатите семейства в света. 25 фамилии притежават $1,4 трилиона

Кои са най-богатите семейства в света? Често в класациите влизат най-богатите хора, но често семейният бизнес може да притежава огромни размери. Така Блумбърг поставя на първо място американското семейство Уолтън, което притежава веригата супермаркети Walmart. Агенцията оценява богатството им на 190,5 милиарда долара. През последната година семейство Уолтън са спечелили 39 милиарда долара.

Майката на Гришо търси ходжа срещу магията на Никол Шерцингер

Поредният провал на Григор Димитров окончателно е отчаял майка му Мария и баща му Димитър. След загубата от Стан Вавринка на турнира в Монреал българският тенисист продължи да пропада, и вече е аут от топ 70 в света, за пръв път от седем години насам. Обезпокоените родители вече се чудели какво да направят, а майката подозира, че бившата му приятелка Никол Шерцингер му е направила магия, научи „Уикенд” от източници, близки до семейството. Ден след загубата тя се свързала чрез свои близки с ходжа от Родопите, от когото се разчита да развали проклятието.

Андреа прави Кобрата за посмешище

По този начин не оставя и капка съмнение, че любовта й с Кобрата е свършила. Андреа очевидно е решила да се съсредоточи върху кариерата си, защото обещава скоро да пее в Румъния, както и нови дуети. Тя обаче няма любима песен на своя българска колежка.

Алекс Раева похарчила 30 бона, за да стане майка

Само докато забременее, Алекс Раева е дала близо 15 бона на болници за ин витро процедури, твърди се в артистичните среди. Както е известно, певицата има проблем със зачеването, затова няколко пъти е пробвала изкуствено оплождане, докато най-накрая забременее. С мъжа й, с когото нямат брак, решили да замразят ембриони в частна столична болница, за което също се оръсили. Наблюдението на бременността им струвало няколко хилядарки, за раждането платили близо 3 бона, а имало и допълнителни разходи. Тези харчове обаче си стрували.

Седмичен хороскоп за 12 – 18 август: Рибите с неотложни задачи, Близнаците да чакат пари

Ако сте родени под знака на Лъв, събитията през тази седмица ще имат важно значение за личния ви и семеен живот. Възможни са всякакви промени в доходите ви, в личния ви и любовен живот. През тази седмица може да създадете ново приятелство, което ще ви донесе някаква изгода във важен за вас професионален или бизнес ангажимент. През по-голямата част от седмицата ще сте подвластни на странни, непредсказуеми настроения.

Хороскопът ви за 12 август вече е ТУК

Една новина свързана с дете може да ви накара да помислите за някои нови неща, които може да направите за собственото си дете или внуче (ако имате такива). В понеделник избягвайте да се обвързвате с вещи, които са притежание на ваши приятели. Влиянието върху личните ви или служебни дела на мъж, който вероятно живее в друго населено място, ще бъде важно и съдбовно за вас.


image0 (9K)