Акценти на ЗАРАТА на 10 януари 2019 година

Средният осигурителен доход през ноември 2018 г. – 917 лева

Сумата е важна за новите пенсионери, чиито пенсии са отпуснати през декември и ще бъдат изчислени по нея.

След протеста на превозвачите ни: Два от докладите бяха отхвърлени, а третият без правно основание да влезе в ЕП

След тричасови речи и противоречиви информации митингът на българските и румънските превозвачи на площад “Люксембург” в Брюксел, завърши с дунавско хоро. Веят се трибагреници и се скандира “Победа”. Дали обаче има победа?

 

Отиде си още един български актьор…

Отиде си мъжът, с лице на момче, който никога не остаря за българската публика. Артистичният свят е покосен от нова трагедия след смъртта на Иван Ласкин.

Елена Поптодорова: Кремъл не иска България да вземе F-16

Бившият посланик на България в САЩ Елена Поптодорова заяви, че през годините експерти и политици два пъти са предпочели F-16, но не са посмели да направят сделката. Кремъл няма да остане доволен от избора ни на изтребител. „Ако България стане толкова съвместима със съюзниците си в НАТО, това ще развие нова военна промишленост.

Одобрението за президента Радев падна под 50%

Социолозите отчитат, че подкрепата на широки социални групи, на която се радваше държавният глава в първите две години от своя мандат, намалява и сега положителни оценки получава основно от симпатизантите на БСП и ДПС.

Представят проекта за ремонт на сградата на Община Стара Загора

На 18.01.2019 г. от 14.00 часа в зала 2 на сградата на Община Стара Загора ще се проведе публично представяне и обсъждане на проект “Въвеждане на мерки за енергийна ефективност в административната сграда на община Стара Загора”. Изпълнението на проекта, включен в инвестиционната програма на община Стара Загора, е по Приоритетна ос 1 „Устойчиво и интегрирано градско развитие“ на Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014-2020.

65-годишният мъж, който прободе и уби съпругата си, иска домашен арест

„Бях нападнат и намушкан в ребрата, след което се случи всичко. Не искам да бъда под постоянен арест, а с по-лека мярка, за да се погрижа за малката си дъщеря, да бъде настанена при по-голямата ми.“ – каза от съдебната трибуна обвиняемият“.

Катастрофа с пострадали мъж и жена по пътя Пловдив – Стара Загора

Временно е затруднено движението край пътен възел Скутаре заради катастрофа с двама пострадали, съобщиха от пресцентъра на полицията.

 


image0 (9K)