Акценти на ЗАРАТА на 10 октомври 2019 година

Британският парламент отново отложи Брекзит

Докато депутатите гласуваха в парламента, отвън десетки хиляди противници на Брекзит протестират. Британските депутати гласуваха, предложена от техния колега Оливър Летуин законодателна поправка, която принуждава премиера Борис Джонсън да поиска от европейците ново отсрочване на датата за Брекзит, предадоха световните агенции.

Порошенко и обкръжението му си присвоили 820 млн. долара

Средства, конфискувани от обкръжението на бившия украински президент Виктор Янукович, са били поделени между властите при Петро Порошенко. Това заяви Сам Кислин, съветник на президента Доналд Тръмп, предаде РИА-Новости. По думите на съветника било е обещано иззетите пари да бъдат прехвърлени в държавния бюджет, но това не се случило. Вместо това $503 млн е получил Порошенко чрез бившия първи зам-секретар на Съвета за национална сигурност и отбрана (СНБО) Олег Гладковски (Свинарчук).

Тридневен турнир за Купата на МГЕРБ – Стара Загора събира любители на футбола

„Винаги сме разчитали на спорта, инвестирали сме време и усилия, за да бъде подобрена спортната среда в нашия град и това ще продължи, защото спортът е здраве. Радвайте се на този спортен празник – той е за вас“, каза при откриването на надпреварата водачът на листата на ГЕРБ за общински съветници Николай Диков.

Екшън в Несебър: Претърсват домовете на политици!

Обискирани са доскорошни общински съветници, които и сега са кандидати за нов мандат, също така и кандидат за кмет.

Брутално убийство разтърси Ловешко село

Полицията в Ловеч задържа 59-годишен мъж от града, който снощи със законно притежаван пистолет е прострелял 40-годишен мъж в ловешкото село Лисец, починал по-късно в болницата, информира БНР.

Скотланд ярд сгащи брутални сводници българи

Те управлявали незаконни бардаци в Уест Хем Лейн в Стратфорд, в Уудфорд Грийн и на адрес в Лейтън. 34-годишната Елеонора Василева получи 11 години, докато Илия Михайлов, 31, живеещ на същия адрес в Alnwick Road, получи 10 години. Третият, Мариан Нинов Василев, на 34 години от Уудфорд Грийн, беше осъден на три години. Тримата български граждани бяха арестувани след сигнал към Скотланд Ярд от българските власти, че в Лондон функционира мрежа за организирана престъпност.

Внезапна сърдечна смърт е покосила момичето от Димитровград по време на час

Досъдебно производство е образувано за смъртта на 15-годишната ученичка от Природо-математическата гимназия в Димитровград. Резултатът от аутопсията показа, че момичето е починало от внезапна сърдечна смърт.

Тежка катастрофа на пътя Попово-Бяла отне човешки живот

Движението се регулира на място от екипи на служители на Районното управление в Попово, съобщиха от ОД на МВР в Търговище. При катастрофата има един загинал – водачът на леката кола. Пострадал бе откаран за преглед в областната болница в Търговище.

Страшно! 15 души са загинали при скъсване на дига в Красноярския край в Русия

15 души загинаха при скъсване на дига в Красноярския край в Русия. 14 са ранени, съдбата на други 13 души засега е неизвестна. Инцидентът е станал през нощта срещу 19 октомври в района на село до река Селба, съобщава БНР.

Обрат! Българинът в Петербург ял бой, но не бил изнасилен

Оказало се, че между него и приятелката му се е получило малко недоразумение. По телефона той разказал на гаджето си за инцидента, който станал на 16 октомври. Българинът й споделил, че две неизвестни лица са упражнили насилие спрямо него. Уплашеното момиче обаче приело думите му в прав текст и съобщило в полицията, че младежът е бил изнасилен от двама души в изоставена сграда.

Шеф Манчев се завръща с нови кошмари, започва от Бургас

В едно от първите си готварски предизвикателство Иван Манчев ще се заеме сериозно с емблематично заведение за бързо хранене в Бургас. Въпреки че предлага традиционни български ястия и обслужва над 150 души ежедневно, собствениците му постоянно са на загуба и ресторантът е на ръба на фалита.

Хороскопът ви за 20 октомври вече е тук

В неделя ще имате нужда от топлина, разбиране и любов. Ако хората около вас ви дават тези неща, значи сте щастливци. Ако ли не, потърсете причината в собствените си действия досега.

 


image0 (9K)