Акценти на ЗАРАТА на 1 септември 2019 година

Инициативен комитет издига Мая Манолова за кмет на София на 4 септември

Мая Манолова все пак се спуска в кметската битка за София. Омбудсманът ще обяви кандидатурата си за кмет на 4 септември, съобщава DarikNews.

Тя ще бъде издигната не от БСП, а от Инициативен комитет. Софийската организация на соцпартията е в  готовност да подкрепи Манoлова и да го обяви официално на своята конференция след това.

Променя се изплащането на добавката за чужда помощ на хората с увреждания

За тези лица Националният осигурителен институт (НОИ) е длъжен да превежда на агенцията дължимата сума за добавка за чужда помощ за времето от датата на започване на изпълнението на трудовия договор с асистента (винаги от първо число на месеца, следващ месеца на сключване на договора) до края на месеца, в който договорът е прекратен.

Путин не е поканен на честванията на 80-годишнината от началото на Втората световна война в Полша

Над 250 високопоставени гости от 40 чуждестранни делегации присъстват на честванията в Полша на 80-годишнината от началото на Втората световна война. За тържествата идват президентът и канцлерът на Германия, Франк-Валтер Щайнмайер и Ангела Меркел, президентът на Украйна Владимир Зеленски и вицепрезидентът на САЩ Майкъл Пенс. Българският държавен глава Румен Радев също участва в събитието. Сред гостите обаче не е Владимир Путин, президентът на Русия, която изнесе най-голямата тежест на битката срещу хитлерофашизма по време на войната.

Зеленски: Вашингтон е стратегически партньор, от когото зависи много, но Киев трябва да отстоява своите интереси

“Украйна е готова да говори със САЩ за бизнеса и за международните отношения, включително за ситуацията в Донбас, но ще бъде независима и няма да стои с протегната ръка пред Америка”, заяви Зеленски.

Боряна Калейн спечели бронз в индивидуалния финал на топка

Българката Боряна Калейн спечели бронз в индивидуалния финал на топка на турнира по художествена гимнастика от сериите “World Chasllenge Cup” в руския град Казан.Кал ейн завърши трета с 21.950 точки, като беше изпреварена от представителките на домакините Дина Аверина с 23.450 и Арина Аверина с 23.400.

Адска агония накарала 50-годишния Валери от Бургас да скочи от 13-ия етаж

Самоубил се е след скок от 13-ия етаж на бл. 59 заради адската агония, която преживявал от няколко месеца. Вчера той бил изписан от болницата и се прибрал у дома, но болките не спирали, а Валери не искал да се превърне в тежест за близките си, гаснейки постепенно ден след ден. Така взел крайното решение.

Обезобразен труп на мъж в София! Разследват убийство

Сигналът е подаден в 7,20 ч. от жена, която е разхождала кучето си. На място веднага са пристигнали криминалисти. “Самоличността на човека е установена, работи се по случая”, лаконични са от МВР. Жертвата е на 43 г.

Убийството в столичния кв. “Изгрев” – след разпра между клошари

Пиянска свада между клошари е довела до убийството на 43-годишен мъж в столичния квартал “Изгрев”. Както ЗАРАТА писа, мъртвото тяло бе открито от жена, която е разхождала кучето си.

Етикет върху бидоните с разфасованите съпрузи отвели криминалистите при двамата изверги

Етикет с цена и фабричен номер върху трите 80-литрови бидона е отвел криминалистите до двамата изверги, убили и разфасовали треньора по борба Йордан Атанасов и съпругата му.

Автобус прегази млад мъж на АМ “Струма”

Инцидентът е станал около 20:30 ч. снощи, в платното по посока Сандански. Мъжът е бил прегазен от автобус и е загинал на място.“А втобусът буквално го влачеше по магистралата. Целият път беше в кръв, колите отбиваха. Кошмарна гледка”, разказва очевидец.

Страшното мъртво вълнение взе нова жертва – мъж се удави в Поморие

Коварният “мъртвак” го е погълнал за минути пред ужасените погледи на близките му, които са били безпомощни – нямало е как да му помогнат.Изх върлен е до пост 1, разказаха очевидци.

Турски камион едва не размаза пловдивски бус между Монтана и Враца

Камионът е пътувал към София, когато тръгнал да заобикаля дупка недалеч от село Бели Извор и влязъл в насрещното. В обратната посока пътувал пловдивски бус „Мерцедес“, в който имало двама мъже. За да избегне челния сблъсък шофьорът на микробуса се забил в мантинелата, но въпреки това камионът се ударил в лявата му част, като счупил предното стъкло и нагънал ламарините по цялата дължина на возилото.

Първата буква на името ни показва какви сме в любовта

В любовта всички сме различни. Днес ще споделим нещо забавно с вас. Следващите редове ще ви разкрият какви сте в любовта според първата буква от името ви, пише Az-zenata.bg. Така ще разберете и повече за обекта на вашето сърце.

Маги Халваджиян направи голям удар! 

Маги Халваджиян направи наистина голям удар, от който най-доволна се оказа жена му Кремена. Продуцентът е успял да приключи повече от успешно проточилите се с месеци преговори със сенчестия бизнесмен Петър Цабалас – Пепи Гърка.

Албена Вулева се цани за камериерка в Кипър

Бившата тв водеща Албена Вулева е взела твърдото решението да напусне България. Преди броени дни устата дама замина за Кипър и сподели, че е започнала работа там. Тя не уточни какво точно ще върши на острова, но загатна, че вече е част от т. нар. „обслужващ персонал”.

Седмичен хороскоп за 2 – 8 септември 2019 година

Жените Дева ще са много по-емоционални при разрешаването на своите лични, семейни или професионални неприятности. Ще сте склонни да виждате нещата в ежедневието си песимистично, а всъщност това е кратък период на стагнация и затруднения. Мъжете ще са избухливи, нетърпеливи, склоони да обвиняват другите и да защитават собствените си действия (дори те да са неправилни). Не си създавайте неприятели през тази седмица, защото те за цял живот ще си останат такива.

Хороскопът ви за 2 септември вече е тук

Понеделник може да бъде много важен ден за почти всички от вас, тъй като той ще завърти един нов четиридневен цикъл на промени свързани с вашата работа (бизнес), с пътуване или с преместване, с контакти с хора от различни разстояния.


image0 (9K)