Акценти на ЗАРАТА за 27 ноември 2018 година

Закриха Фонда за лечение на деца!

Парламентът закри Фонда за лечение на деца. Проблемът ще бъде предмет на дейност на специален отдел в Националната здравноосигурителна каса към дирекцията по европейските въпроси.

Варненски лекари се борят за живота на 7-месечно бебенце и баща му

Съпругата на пострадалия и другото им дете – 3-годишно, пък са настанени в реанимацията на разградската болница с опасност за живота. При катастрофата загина дядото на двете деца.

БСП иска КПКОНПИ да провери публикации за жилища на четирима депутати от ГЕРБ

Искането до КПКОНПИ е свързано с това, че за сигнал се считат и медийни публикации по отношение на корупция или конфликт на интереси. Такива публикации имаше по отношение на финансовия министър Владислав Горанов.

Атанасова: Подавам оставка, ако от БСП докажат, че имам апартамент в „Царско село”

“Ако някой от колегите от БСП покаже запис, снимка, какъвто и да е материал, че аз някога през живота си съм стъпвала и имам апартамент в комплекс „Царско село“, както пише в публикация, съм готова да си подам оставката на мига.“

Бизнесмен върна бронзов знак, символ на Стара Загора

Живко Тодоров има намерение да постави красивия и много добре изработен бронзов знак на фасадата на сградата на Община Стара Загора, която през следващата година ще бъде изцяло обновена.

Украйна отмени извънредното положение

Решението да бъде обявено военно положение бе взето след инцидента в Керченския проток, в резултат на който три украински военни кораба бяха задържани от руска брегова охрана.

Радев призова за незабавно освобождаване на украинските кораби от Русия

От своя страна полският държавен глава Анджей Дуда обясни, че е трудно да се пренебрегне това, което се случва.

Мирела Демирева е лекоатлет на годината

Европейската вицешампионка в скока на височина Мирела Демирева, която е състезателка на СКЛА Берое Стара Загора  бе избрана за лекоатлет на България за 2018 година в 21-ото издание на традиционната анкета на списание “Атлетика”.

Полицаи са пребили тийнейджър, вместо да го арестуват

БСП алармира за пребит от полицаи тийнейджър. Сигналът им е бил подаден от сдружението „Конфедерация за защита на правата на децата”.

Баневи няма да обжалват – Франция ни ги връща обратно

Арестуваните във Франция по искане на България Евгения и Николай Баневи няма да обжалват пред Касационен съд решението от миналата сряда на Апелативния съд в град Екс ан прованс, с което се дава съгласие за предаването им на българските власти.

Мъж вилнее с брадва и пушка из село край Сливен

От два месеца насам той започнал редовно да тормози свои съседи и роднини от село Самуилово.

Разбиха банда за продажба на дрога, сред задържаните имало фенове на популярен футболен клуб

Акцията е на Областната дирекция на полицията и Главна дирекция “Борба с организираната престъпност” под надзора на Специализираната прокуратура.

Официално грипът дойде у нас

В София е доказан първият за този сезон грипен вирус – H1N1. Това съобщи директорът на Националния център по заразни и паразитни болести и епидемиолог проф. д-р Тодор Кантарджиев.

Биограф на британското кралско семейство разкри една от тайните на принцеса Даяна и принц Чарлз

Няколко дни преди сватбата си – с британския принц Чарлз през 1981 година, принцеса Даяна разбрала, че той има тайна връзка с Камила, но въпреки това застанала пред олтара. Това се твърди в нова биографична книга за кралското семейство.

 


image0 (9K)