Акценти на ЗАРАТА за 24 януари 2019 година

Какво точно се е случило с починалото едногодишно детенце

Детето е починало от тежка вирусна инфекция, която е протелкла мълниеносно, буквално в рамките на един ден.

Външно министерство отправи предупреждение към българите, които пътуват от и за Гърция

Българските гранични власти са информирани за подготвяния протест и не изключват границата да бъде блокирана с жива верига. Най-вероятно протестиращите ще дойдат на място с леки автомобили, защото в граничната зона е забранено разполагане на земеделска техника.

Полицията в Гърция се намеси в интерес на българските граждани

Гръцки полицаи не позволяват на местни фермери да блокират с трактори граничния пункт “Промахон”, който води към България. Служителите на реда спират фермерите на кръстовище на отбивката, която води от границата към магистралата за Солун.

Проклятието трудно да понасяме кадърните! Разсъждение по казусите с кмета на Стара Загора

Ето това е страшното – неумението ни да се радваме и подкрепяме можещия, талантливия. И когато допусне грешка – нещо напълно нормално, да го критикуваме конструктивно, да предлагаме идея, решение. Това умение е направило великите нации велики и успели. Това неумение превръща велики народи в аутсайдери с психология на озлобени неудачници.

Старозагорец не загуби чувството си за хумор, дори и след като го “чукнаха”

Ето какво написа той в социалната мрежа, с желанието провинилият се шофьор да му се обади, за да покрие нанесените по колата щети:

“До колегата/колежката, който ме удари и си тръгна без да остави телефонен номер за връзка: На ул. “Слънчева” 2 (зад Медицински център “Сано” на Патриарха), ако не искаш да трупаш кармичен дълг, свържи се с мен (0895313550), все пак за това ги плащаме тия ГО!!!”

Антоанета Барес: Целта ни е през тази година инвестициите в НКИЗ да достигнат един милиард

Целта на „Национална компания индустриални зони“ ЕАД за 2019 г. е гарантираните инвестиции в държавните индустриални зони да достигнат един милиард лева. До момента равносметката, за инвеститори с договори или в преговори, е над 820 млн. лв.

Откриха хероин в млада жена от “Лозенец”

Служители на Второ РУ – Стара Загора са претърсили къща на ул. “Ком” в старозагорския ромски квартал “Лозенец”, обитавана от 23-годишна жена…

Путин: “Турски поток” ще заработи преди края на тази година

Руският президент Владимир Путин очаква, че сухопътният участък на газопровода “Турски поток” ще бъде готов до края на тази година.

Много убити при стрелба в банка в САЩ

Петима души загинаха при стрелба в банка в американския щат Флорида. Нападателят сам се обадил на полицията, за да съобщи за жертвите. 21-годишният убиец се барикадирал в банката, наредил на хората да легнат на земята и започнал да стреля.

Задържаха мъжа, от когото жена в кома забременя и роди

Заподозреният е 36-годишният Нейтън Съдърланд. Той е сертифициран медицински “брат” и от дълги години работи в хосписа в щата Аризона, където е извършено престъплението.


image0 (9K)