Акценти на ЗАРАТА на 8-ми март 2019 година

С молебен за здраве митрополит Киприан отбеляза 43-ия си рожден ден и с много видни гости

С молебен за здраве и благоденствие в Катедралния храм „Св. Николай“ в гр. Стара Загора, Негово Високопреосвещенство Старозагорският митрополит Киприан отбеляза 43-ия си рожден ден. Специално за празника му в града пристигнаха Негово Високопреосвещенство Пловдивският митрополит Николай, игуменът на Троянския манастир Велички епископ Сионий и Знеполският епископ Арсений.

Почетен знак на областния управител на Стара Загора получи Владислав Ангелов за популяризиране на България

Ангелов е собственик на голяма транспортна фирма. Неговите тежкотоварни камиони пътуват във всички държави от Стария континент. Наскоро на предприемчивия българин му хрумнала идеята да постави върху превозните си средства големи снимки, запечатали различни културно-исторически забележителности от нашата страна. Сега бизнесменът е решил да „украси“ своите камиони с фотоси от Старозагорска област.

Човек, висящ на въжета и изпускащ едри предмети от високо и жена, продаваща цветя без разрешително, са глобени

Акт за установяване на административно нарушение е съставен след сигнал за извършване на ремонт, от външната страна на жилищен блок №39 в кв. „Три чучура – юг“, от човек, висящ на въжета и изпускащ едри предмети от високо. Същата административна санкция е наложена на жена, продаваща цветя пред фризьорски салон без разрешително. Констативен протокол е съставен на непълнолетен гражданин, който е извършвал търговия на ъгъла на бул. „Генерал Столетов“ и ул. „Майор Т. Кавалджиев“.

Днес прокуратурата поиска “задържане под стража” за двама (49 и 51 години), блудствали с 12-13 годишни момичета

Съдът определи мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо В.Ж., на 49 г., привлечен като обвиняем за това, че в условията на продължавано престъпление, за периода от неустановена дата през 2017 г. до 2.03 2019 г. за извършил действия с цел удовлетворяване на полово желание без съвкупление, започнали, когато момичето е на 12 години. Също и за Н.Т., на 51 г., извършил съвокупление в в условията на продължаващо престъпление с 13-годишна, като престъплението е започнало, когато момичето е било на 12 години.

Съдът реши: агенциите за недвижими имоти да премахнат неравноправните клаузи от договорите си

Маргаритов даде пример и за нелоялна практика на агенция за недвижими имоти, забранена със заповед, потвърдена от ВАС. „Агенцията изискваше заплащане на сума по протокол, съставен между потребител и агенция за недвижими имоти, дори не ставаше въпрос и за договор. Според този протокол, ако впоследствие си купите даден имот, без съдействието на тази агенция, ѝ дължите комисионна – нещо, което според мен е чисто плащане без основание.

Заплатите и пенсиите на жените, дори в Европа са все още по-ниски от тези на мъжете

Заплатите и пенсиите на жените, дори в Европа са все още по-ниски от тези на мъжете

По повод тазгодишното отбелязване на Международния ден на жената Комисията публикува доклада си за 2019 г. относно равенството между жените и мъжете в ЕС.


image0 (9K)