Акценти на ЗАРАТА на 6-ти април 2019 година

Привлекателна ли е Стара Загора за младите хора?

Средата е добра, но има още много, което да се прави, заключиха участниците във втория панел на годишната “Среща на бизнеса в област Стара Загора”…

Санкционираха алпинист, саниращ блок и мъж, тормозещ кучето си (в Стара Загора)

Акт за установяване на административно нарушение е съставен след сигнал за лепене на рекламни обяви около УМБАЛ „Проф. д-р Ст. Киркович“. Същата административна санкция е наложена на алпинист, саниращ блок №137 на ул. „Ген. Гурко“, както и на мъж, тормозещ домашното си куче.

Хиляда фиданки от видовете „Червен американски дъб“ и „Акация“ засадиха край Дъбрава

Хиляда фиданки от видовете „Червен американски дъб“ и „Акация“ бяха залесени вчера на площ от около 7 дка на местността „Магарешка поляна“ до кв. „Дъбрава“ в Стара Загора.

Омбудсман Надежда Чакърова откри днес в Стара Загора кампанията “Купи и сподели”

Всеки старозагорец може да се включи с покупка и дарение на трайни пакетирани хранителни продукти – олио, захар, консерви и др. в специално поставените колички на изхода на магазин…

72 процента от българите се самоопределят като здрави

72 процента от българите на възраст над 16 г. определят здравния си статут като добър или много добър, показват данни от анализ на Евростат за 2017 г.

Верея приема Витоша в битката на аутсайдерите в Първа лига

Верея приема Витоша Бистрица с надеждата да постигне първа победа в първенството, въпреки, че предстоящия двубой на Трейс Арена няма никакво значение за двата отбора.

Най-възрастният играч в професионален футболен мач е на 73 години

73-годишният израелец Исаак Хайк стана най-възрастният играч в професионален футболен мач. Хайк, който през следващата седмица ще отбележи 74-ия си рожден ден, счупи рекорда…

Валери Симеонов пак “настъпи мотиката” – този път с имотите на Ангелакова

В т. нар. Апартаментгейт по необясним начин бе намесено и името на министъра на туризма Николина Ангелкова от бившия  вицепремиер Валери Симеонов. Само че нейните са чисти, придобити със средства с явен произход и са на пазарна цена.

Възстановиха на работа полицая, глобил инвалид, блъснат от бащата на президента

Възстановиха на работа полицая, глобил инвалид, блъснат от бащата на Румен Радев, не бил прав, но деянието му не било квалифицирано правилно.

21,8 кг хероин в колата на български гражданин откриха на границата между Сърбия и Хърватия

Хероинът, опакован в 40 пакета, е бил скрит в кухини на покрива и под задната седалка на автомобил Фолксваген, управляван от българския гражданин…

Ромска неправителствена организация попита родители и учители дали надбавките да се спират за 1 година при 5 неизвинени в училище

Педагози и родители противоречиво приемат приетите на първо четене в парламента промени при 5 неизвинени отсъствия да бъдат спирани месечните детски надбавки за срок от 12 месеца.

Британски паспорти, върху които вече не пише Европейски съюз, са вече в обръщение

Британски паспорти, върху които вече не пише Европейски съз, са пуснати в обращение от 30 март, обяви британското вътрешно министерство.

САЩ се готвят да обявят армията на държава за терористична организация

Мохамад Али Джафари е заявил, че подобни действия от страна на Вашингтон ще ги принудят да “разглеждат американската армия като “Ислямска държава” по света”.

Хороскопът ви за 7 април е вече тук

Избягвайте да давате обещания и да се обвързвате с каквото и да било от финансов характер. Мнозина, които са родители ще преживеят различни притеснения свързани с дете. Като цяло това ще бъде един динамичен, интересен, но много напрегнат ден.


image0 (9K)