Акценти на ЗАРАТА на 6 март 2019 година

Осъден на смърт през 92-ра ще лежи до живот. АС – Пловдив отхвърли решението на старозагорския съд за замяна с присъда от 30 години

Пловдивският апелативен съд уважи протеста на Окръжна прокуратура – Стара Загора и отмени решението на Окръжен съд – Стара Загора, с което е заменено наказанието „доживотен затвор“ с наказание от 30 години лишаване от свобода спрямо 64-годишния Т. Ч., осъден през 1991 г. на „смърт чрез разстрел“.
Той е признат за виновен в извършване за две убийства, умишлена средна телесна повреда и изнасилване, извършени през 1990 г. в село край Стара Загора.

Районна прокуратура, Стара Загора поиска “задържане под стража” за съпруг, счупил ръката на жена си

К.П. бил задържан, а на жената е оказана медицинска помощ и лечение. В хода на разследването, под ръководството на Районна прокуратура –  Стара Загора, се установи, че К.П. е криминално проявен , но до момента не е осъждан.Престъплението, за което му е повдигнато обвинение, предвижда наказание „лишаване от свобода“  за срок от 2 до 10 години.

Дете зверски преби дете в училище

Седмокласникът получава черепно-мозъчна травма, а в последствие лекарите откриват и сериозни наранявания на окото. – „Сложиха му имплант в окото в София. Лечението продължава. В момента няма вертикално движение на окото. Лекарите много се надяват до половин година това да отшуми”, разказа още Надежда Колева.

Старозагорски ученици се състезаваха във викторина “1000 причини да се гордеем, че сме българи”

След оспорвана надпревара първото място се класира отборът на ГПЧЕ „Ромен Ролан“, който получи от Издателство “Кота” като награда енциклопедията “1000 причини да се гордеем, че сме българи. След тях се наредиха представителите на СУ „Максим Горки“, а до третото място стигна отборът на СУ „Васил Левски“.

В Стара Загора започват ежемесечни срещи с видни земляци. Първата е с Първан Симеонов

Проявите са посветени на 140-годишнината от възстановяването на Стара Загора. Целта е среща на млади хора с изтъкнати специалисти от различен социален и професионален спектър, достигнали високо ниво на реализация и в същото време, останали верни и предани на родния град .

Маскарадните игри в Стара Загора започват на 9-ти март

Във Фестивала ще се включат групи от областите София, Пазарджик, Пловдив, Шумен, Разград, Сливен, Ямбол, Бургас, Варна, Хасково и Стара Загора, а има и шест детски групи.

12 младежи и девойки, лишени от родителска грижа, са абитуриенти тази година в Стара Загора. Да им помогнем!

Тази година необичайно голям брой младежи, живеещи в социални институции, ще завършат средното си образование. Това са 12 младежи – момчета и момичета…

Две момчета са в кома след като безчинствали и се опитали да избягат на полицията

Първоначално 19-годишният шофьор намалил, а след това рязко увеличил скоростта на управляваното от него БМВ и подминал полицейския пост. На около километър по-нататък колата поднесла на мокрия асфалт и се ударила странично в крайпътно дърво. Пристигналите на местопроизшествието екипи установили, че момчетата са в безсъзнание.

Измамна схема с пътни произшествия. Как работи?

Зачестяват случаите на измамите с пътно-транспортни произшествия. При тази схема чужденци предизвикват лека катастрофа и искат пари на ръка, за да се избегнат намесата на полицията.

Путин: Неутрализирахме стотици чужди шпиони и информатори в Русия

„Благодарение на успешно проведени спецоперации, дейността на 129 шпиони и 465 информатори е спряна“ през 2018 г., подчерта той. Очевидно това е поредната „информация“ за вътрешно ползване.

Гуайдо организира стачка срещу Мадуро, САЩ обмислят нови санкции за Венецуела

Венецуелският опозиционен лидер Хуан Гуайдо вчера обяви, че ще организира стачка в държавния сектор на страната срещу президента Николас Мадуро.

 

 


image0 (9K)