Акценти на ЗАРАТА на 5 март 2019 година

В Стара Загора Започна ученическата викторина “1000 причини да се гордеем, че сме българи”

Викторината е под патронажа на старозагорския омбудсман г-жа Надежда Чакърова и по инициатива на Младите омбудсмани и обществения съвет. Осъществява се с подкпепата на Община Стара Загора, със съдействието на Издателство “Кота” и РИМ Стара Загора.

Живко Тодоров: В късна есен първият етап по изграждането на скейтпарка, вероятно ще е факт

Работата по изграждането на скейтпарк – модерен и според изискванията както на самите екстремни спортисти, така и според европейските изисквания за сигурност и качество, вече реално започна.

300-метровото знаме да обедини старозагорци и на 6-ти септември?

Обединението на Княжество България с Източна Румелия обаче, е безапелационният триумф на българския дух и стремеж към държавност. 6-ти септември е датата на най-големият национален успех на българите в новата ни история, както и победата в последвалата Сръбско-Българска война.

Старозагорският митрополит Киприан се срещна с премиера на Русия Дмитрий Медведев

В срещата участие взеха Техни Високопреосвещенства Старозагорски митрополит Киприан, Врачански митрополит Григорий, Видински митрополит Даниил, Негово Преосвещенство Мелнишки епископ Герасим, гл. секретар на Св. Синод и архим. Васиан, председател на храм-подворие “Св. Николай Мирликийски”.

Без време си отиде журналистката Весела Тотева

След нея остава споменът за изключителния колега и професионалист, за човека, изправил се и успял да преодолее най-тежките житейски изпитания, споделят от екипа на телевизията. За майката, посветила се на двете си прекрасни деца. За активистката, отдала се на каузата да спасява децата от изкушенията на дрогата и насилието.

На 8 март в София международна конференция „Цифровизация в пчеларството: ползи и предизвикателства“

Комисарите Мария Габриел и Фил Хоган откриват на 8 март в София международна конференция „Цифровизация в пчеларството“.

ДОБРО ДЕЛО: Млади хора спасиха жена от пожар!

“В къщата избухна пожар, който бързо се разпространи. Имах дрехи на простора, които се бяха запалили. Вратата беше затворена. Опитах се да го загася с вода. Минаха двамата младежи и веднага ми се притекоха на помощ”, каза пред Нова тв собственичката на къщата Станка Терзийска.

Три кафета дневно предпазват от преждевременна смърт

Те са установили, че за хората, които рядко пият кафе, както и за тези, които се въздържат от ободрителната напитка, рискът да се споминат по-рано е с 13 процента по-висок, отколкото за останалите.

Еманюел Макрон за европейски ренесанс, включващ европейска минимална заплата

Френският президент пише, че Европа, където бе създадена социалната сигурност, трябва да създаде социален щит за всеки работещ, от изток на запад и от север на юг, за да има еднакво заплащане на едно и също работно място и европейска минимална заплата, съобразена с условията във всяка страна. Ето и цялото му изказване, преведено на български: страница

Два влака се блъснаха челно в Чехия, има много ранени

Два влака се блъснаха челно в Чехия. Железопътната катастрофа стана на централната гара в чешкия град Бърно. 21 души са ранени.


image0 (9K)