Акценти на ЗАРАТА на 4-ти март 2019 година

Времето тази седмица – истинска пролет, до 20 градуса

Във вторник югозападният вятър ще се усили, значително в Източна България и в районите северно от планините. Ще се задържи топло. Максималните температури на места ще достигат 18° – 20°, съобщи още Симеон Матев. В сряда над цялата страна ще бъде предимно слънчево. Валежи не се очакват.  Максималните температури ще бъдат между 10° и 20°. Четвъртък и петък пък ще са най-топлите дни за месеца.

Европейският съюз реши да бъдат намалени таксите при банковите преводи в евро

Одобрени са промените, с които ще бъдат уеднаквени таксите при банкови преводи в евро между държави от Еврозоната и страните от Европейския съюз.

Внезапно почина вокалистът на една от най-известните британски групи

Вокалистът на групата “The Prodigy” Кийт Флинт е открит мъртъв в дома си във Великобритания. 49-годишният певец е открит от полицията, след като е получен сигнал за мъж в безсъзнание.

Страшно торнадо помете цял окръг в Алабама, има много загинали и ранени

Двадесет и трима души загинаха при страшно торнадо, което буквално опустоши окръг Лий в американския щат Алабама. Това предаде АР, като се позовава на местния шериф. Има много ранени, съобщиха местните власти. Те се опасяват, че под отломките на разрушените сгради може да има още затрупани хора.

Чиновниците ще вършат работа за 3 дни и без да искат документи

Променят 142 закона за по-бърза работа на администрацията. 3 дни ще е максималният срок, в който чиновниците ще трябва да обработват исканията на граждани и фирми и да им предоставят исканите документи и услуги.

Стара Загора вчера на 3-ти март (в снимки)

Защо не носим 300-метровото знаме на 6-ти септември, когато е безспорният национален празник на България – деня, в който сме доказали, че заслужаваме свободата си.


image0 (9K)