Акценти на ЗАРАТА на 28-ми февруари 2019 година

Огън и дим на магистрала “Тракия”

Огън и дим застрашават безопасното движение на магистрала “Тракия” след разклона за Българово, в посока София.

Вижте схемата на движението към и през Шипка на 3-ти март

За тържествата на връх Шипка по случай Националния празник на Република България от 22 ч. на 2 март до 18 ч. на 3 март ще бъде ограничено двупосочното транзитното преминаване на превозни средства през Шипченския проход по път I-5/Е-85/ Габрово – връх Шипка – Казанлък…

Поставят паметна плоча в Казанлък по случай 100-годишнината от първото лютиерско ателие

Организаторите на събитието канят всички граждани и гости на Казанлък за откриване и освещаване на плочата  на 9 март 2019 г. / събота/ от 11 ч.

Учащи, пенсионери над 68 години, или с пенсия до 350 лв. и хора с увреждания ще пътуват с намаление в Стара Загора

С приетите промени днес, пенсионерите, навършили 68 години, с адресна регистрация в града, както и пенсия до 350 лева, могат да се възползват от преференциални цени. Намаления и абонаментни карти с по-ниска стойност ползват и всички учащи, както и хората с над 71% намалена трудоспособност.

Къде ще бъде спряно движението в Стара Загора заради шествието на 3 март

С оглед безопасността на движението Община Стара Загора предприема необходимите мерки за спазване на реда за провеждане на шествието.Със заповед на кмета за времето от 10:00 часа до 13:00 часа на 03.03.2019 г. ще бъде спряно движението на всички видове транспорт както следва: (вижте в текста).

От две години няма превишение на нормите за качество на въздуха в Стара Загора

За втора поредна година през 2018 г. на територията на Стара Загора няма отчетени превишения на установените норми за нито един от показателите за качество на атмосферния въздух.

Задушница е в събота – как е организиран транспортът са Гробищен парк в Стара Загора

По разпореждане на Кмета Живко Тодоров, за оптималното транспортно обслужване на гражданите за възпоменанието “Задушница” на 02.03.2019 год. фирма „Тролейбусни и автобусни превози” ЕООД ще осигури допълнителни автобуси до Гробищен парк .

Баща хвърли четирите си деца през прозореца в Хърватия

Две от децата – на 7 и 8 години, са тежко пострадали. Те са приети в интензивното отделение на болница, с опасност за живота. Другите две деца – на 3 и 4 години, са по-леко ранени, но остават под лекарско наблюдение.

Дъщерята на говорителя на Путин работи в Европарламента

Дъщерята на Дмитрий Песков работи като стажантка за френския евродепутат Емрик Шопрад, избран като представител на „Националния фронт“ (сега „Национален сбор“) на Марин льо Пен.

Срещата между президента Тръмп и диктатора Ким завърши без споразумение

Подробности от разговорите все още не са огласени. Преди началото на разговорите Тръмп и Ким изразиха “умерен оптимизъм” за изхода им. Това е втората среща между Тръмп и Ким. Първата се проведе през юни миналата година в Сингапур.


image0 (9K)