Акценти на ЗАРАТА на 28-ми март 2019 година

5 версии за атаката срещу Цветан Цветанов

Откъде идва атаката срещу Цветанов и “изгорелите” покрай него горди собственици на евтини апартаменти? Ясно е, че публикациите са на “Свободна Европа”, финансирана от САЩ, а информацията е на Антикорупционния тръст в България, финансиран от “Америка за България”. Хората обаче продължават да питат откъде по-точно идва атаката и защо точно сега?

Санкционират лекари, които издават фалшиви бележки за имунизации

Където намерим системо нарушение, касата ще си вземе парите обратно и после ще развали договора. Като престъпление това вече е обект на разследване и от други органи”, каза инспекторът.

Пожар в пловдивската психиатрия уби трима

Малко след полунощ на тел. 112 било съобщено за възникнал пожар в сградата на Центъра за психично здраве на бул. “Пещерско шосе”.

Пациент преби личната си лекарка

“Искаше да го подготвя за трансплантация на бъбрек. Обясних му, че не мога да го направя и че в страната има специализирани структури, които отговарят за това – Агенцията за трансплантациите”, обясни д-р Николова.

Спецпрокуратурата се прицели по „Захарен комбинат“ АД – Пловдив

На 28 март 2019 г. в рамките на образувано досъдебно производство, специализиран екип от прокурори, следователи и полицаи, под ръководството на Специализираната прокуратура, извършва процесуално-следствени действия по адреси на търговски дружества – претърсвания и изземвания, разпити на свидетели. Това съобщиха от пресцентъра на Прокуратурата.

Бойна група от кораби на НАТО навлиза в Черно море

Бойни кораби от Втора постоянна военноморска група на НАТО са се отправили към Черно море, съобщава CNN Turk. Те са преминали през Дарданелите.

Смъртно наказание за шофиране в нетрезво състояние предлагат управляващите в Тайван

Властите в Тайван планират да увеличат наказанията за тези, които причинят фатален инцидент при шофиране в нетрезво състояние.

Командоси щурмуваха танкер, който беше отвлечен от нелегални имигранти

Командоси към въоръжените сили на Малта щурмуваха танкер, който беше отвлечен в Средиземно море от нелегални имигранти. Военните са превзели кораба.

Футболен национал беше затворен в лагер за нелегални имигранти в Белгия

Футболният национал на Босна и Херцеговина Огниен Враниеш е бил принуден да прекара цяла нощ в бежански лагер в Белгия, след като е бил задържан на летището в Шарлероа край Брюксел.

САЩ готвят закон за борба с руското енергийно влияние в Източна и Централна Европа

Камарата на представителите на Конгреса на САЩ подкрепи законопроекта за помощ при диверсификацията на източниците на енергоресурси на страните от Централна и Източна Европа и борба с енергийното влиянието на Русия. „За“ законопроекта гласуваха 391 конгресмени, а 24 бяха „против“.

Временна организация на движението за провеждане на Маратон „Стара Загора 2019“ в неделя

Община Стара Загора въвежда временна организация на движението във връзка с провеждане на Маратон „Стара Загора 2019“, за осигуряване на безопасност.

Днес – среща с политолога Първан Симеонов в Стара Загора

Днес, в рамките на инициативата на “Долап.бг”, подкрепена от Община Стара Загора „Красивите лица на Стара Загора“,  ще се проведе първата среща с известен и успял старозагорец, който не живее в родния си град. Това е  изпълнителният директор на „Галъп интернешънъл болкан“ Първан Симеонов.

Изграждане в Стара Загора на смарт хъб и карта на опасните за селфита зони предлагат младежи

В Стара Загора да бъде изграден младежки смарт хъб – отворено пространство, което ще удовлетвори нуждите на младите хора от свое място за комуникация, за споделяне на социални, образователни и културни идеи.

Кметът Живко Тодоров с плакет за принос в развитието на спорта в системата на МВР

Кметът на Стара Загора Живко Тодоров получи от Спортната асоциация на МВР плакет за принос в развитието на спорта в системата на ведомството.

Серия кражби вчера в кв.”Трите чучура” в Стара Загора

Вчера денят е бил доста неприятен за неколцина в кв. “Трите чучура”. Човек би помислил като чете информацията от полицията, че група крадци са решили да работят по план с масирани акции от квартал в квартал. Та вчера е било ред на Чучурите…

11-годишно дете сe хвърли от третия етаж, баща му го тероризирал

Мъжът – назован само с буквата С. – на 42 години вече е задържан и привлечен към наказателна отговорност за това, че чрез жестоко отношение към дъщеря си – 11 годишната Е., е довел последната до опит за самоубийство – Е. Детето е в много тежко състояние.

Гнусен извратеняк блудствал три години с момиченца в Разград

За срок до 72 часа Окръжната прокуратура в Разград задържа Бюрхан А., след като му повдигна обвинение за блудства с две момиченца на 9 и 13 години.

 


image0 (9K)