Акценти на ЗАРАТА на 21 февруари 2019 година

Ей, колко хубаво! Да си припомним как да кажем на български няколко чужди думи

21 февруари е Денят на майчиния език. Припомняме ви не за друго и за да отбием номера, упоменавайки поредния Ден на нещо си, а защото езикът на един народ е свещената майчина пазва, където ние трябва да го пазим и да го отглеждаме с обич и благодарност към предците си, от които сме го наследили.

Kaufland изтегля от продажба опасна играчка. Можете да я върнете и без касова бележка

Клиентите могат да върнат закупения продукт във всички магазини на Kaufland. Сумата за покупка ще бъде възстановена дори без представяне на касов бон.

Предстои почистване и преасфалтиране на велоалеята към село Овощник

За това се разбраха на съвместна среща представители на местната управа с неправителствени младежки организации, които проявяват силен интерес към здравословния начин на живот. Изграждането на нови велоалеи и реновирането на настоящите са един от приоритетите на Община Казанлък за 2019г.

Проект за пешеходната зона ще промени вида на временните обекти около кафетата

Кметът на Стара Загора Живко Тодоров: Има проект за пешеходната зона. Всички временни обекти ще бъдат унифицирани. Ще има сериозна промяна.

Старозагорецът проф. Живко Желев: Мировият трус ще трае 40 дни. Силата му зависи от хората (ВИДЕО)

С разрешение на проф. Живко Желев публикуваме интервюто му за portal12.bg. Проф Желев е старозагорец. Той е  бивш директор „Наука и внедряване“ в ДЗУ-Стара Загора (1980-1990), председател на УС на Единение „Ден“, председател на Техническия комитет 99 – Нанотехнологии на Българския държавен институт по стандартизация…

Двама души бяха убити при кървава драма в центъра на Мюнхен

Драмата се е разиграла на строителна площадка, съобщиха от местната полиция. Предполага се, че единият от убитите е предизвикал кървавата драма.

Земетресение в Турция е усетено и в Пловдив

Силно земетресение, което е било с епицентър край турския град Чанаккале, снощи е усетено и в Пловдив. Европейският сеизмологичен център обяви, че силата на труса е била с магнитуд от 5,1-а степен по Рихтер.

Голяма банка спечели 120 000 000 долара за един ден от срива на турската лира

“Темпът на обезценяване на турската лира доведе до рекордна печалба на HSBC”, коментират анализатори. Германската банка Deutsche Bank също отчете добра печалба от спада на турската валута.

Открити са над 3000 преки работни места от създаването на НКИЗ

Дружеството има шест опериращи зони. Това са Икономическа зона София – Божурище, Индустриален и логистичен парк – Бургас, Индустриална зона Видин, Свободна зона Русе,  Индустриална зона Свиленград и Транзитна търговска зона – Варна. НКИЗ управлява и пет проекта в процес на развитие – в Карлово, Телиш (Плевен), Варна – Запад, Кърджали и Стара Загора.

Гъба срещу рак и 68 световни новости демонстрират от днес на Панаира в Пловдив

Ще бъдат представени 15 световни новости. Една от тях е биоскенерът на бъдещето – пътна карта, която проследява дали земеделски, хранителни или фармацевтични продукти са създадени според изискванията на биопроизводството, за да бъде елиминирани фалшификатите. Тя беше сред финалистите в престижния международен конкурс Bio-IT World в САЩ.

 


image0 (9K)