Акценти на ЗАРАТА на 20 март 2019 година

Пиеса на 15-годишната Лия Иванова ще се играе на Бродуей през май

“Аз съм най-гордият баща на света”, заяви Никола Иванов, след като разбра, че дъщеря му е спечелила състезание в конкуренция с деца под 18 г. от целия свят.
Постановката по нейния сценарий “Вечно завръщане” (Eternal Return) ще се играе в Театрална работилница като част от фестивала “Оф Бродуей”.

40 лева великденски добавки ще получат 1 322 300 пенсионери

1 322 300 пенсионери ще получат по 40 лв. великденски добавки към пенсиите си към април. Това решение взе правителството, съобщи социалният министър Бисер Петков. Великденски бонуси ще получат хората, които получават пенсии до 348 лв.

Причините, поради които младите мъже излизат с по-възрастни жени

Кои са основни причини младите мъже да избират за приятелки по-възрастни от тях жени? Според проучване в САЩ, 15% от жените с халка на пръста мечтаят да са с по-млад мъж. Общо 22% от участничките посочват, че биха изневерили с 10 години по-млад партньор, ако им се отдаде  възможност.

Само за мъже: Как един мъж може да оцелее след среща?

Отговор на този въпрос се опитва да даде Маруан Алтейр. След серия от злополучни запознанства, 26-годишният мъж решава да опише опита си в книга.

Хороскопът ви за 21 март вече е тук

В четвъртък ще имате желание да приключите с неприятни ангажименти или отношения, но това определено няма да се случи без преодоляването на конфликт или спор, които могат да влошат дори повече конкретната ситуация.

В пролетния моден тренд на 2019 година е важно да уцелите нюанса, не просто цвета. Вижте…

В пролетния моден тренд на 2019 година е важно да уцелите нюанса, не просто цвета. Цветовете са ясни – топ цвета на 2019-та, до подцветовете за сезоните, но интересното е, че тази година дали сте моден зависи от това дали сте уцелили нюанса

Марешки: ГЕРБ заслужават да бъдат подкрепяни

Изключително продуктивен разговор провели двете формации ГЕРБ и “Воля”.Разширили секторните политики, които да бъдат обсъдени. ГЕРБ се похвалили с бюджетната дисциплина.

Апартаментите, които Цветанов заменил за новия, са препродадени на бивш негов подчинен

Двата апартамента, които заместник-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов е заменил за нов, веднага са били препродадени от фирма “Артекс” на бившия подчинен на Цветанов Симеон Велков. Това съобщи “Свобода Европа” в продължение за имотната сделка.

Великобритания официално поиска отлагане на излизането си от Европейския съюз

Председателят на Европейския съвет Доналд Туск е получил днес писмо от британския премиер Тереза Мей, в което тя иска отлагане на Брекзит до 30 юни.

Изказване на Ердоган разгневи лидерите на Нова Зеландия и Австралия

Забележките, направени от турския президент Ердоган, са изключително обидни за австралийците и крайно неразумни в тази деликатна обстановка“, посочи Морисън. Премиерът на Нова Зеландия пък изпраща външния си министър в Турция, за да изрази възраженията си лично пред Ердоган.

Преименуваха столицата на Казахстан в чест на диктатора

Парламентът на Казахстан прие законопроект за преименуване на столицата Астана на Нурсултан – в чест на първия президент на страната Нурсултан, който подаде оставка, но според много наблюдатели запазва властта.

Силно земетресение удари близо до нашата територия

Силно земетресение – с магнитуд от 5,6-а степен по скалата на Рихтер, разтърси днес провинция Денизли в западната част на Турция. Това съобщи турската обсерватория Кандили, предаде “Ройтерс”.

Верея привлече казахстанец за плейофите

Казахстански футболист, играл в школите на Левски и Берое, ще се присъедини към Верея, пише местният сайт sportsinfo.kz. Става дума за Мидат Галбаев, който е подписал със старозагорци до края на сезона.

Берое ще играе контрола с Локомотив (Пловдив)

Берое ще изиграе контролна среща с Локомотив (Пловдив) в паузата на шампионата. Двубоят ще се състои на 23 март от 13 ч. на ст. „Локомотив“ в Пловдив.
В първия плейофен кръг Берое гостува на Лудогорец в Разград. Мачът ще се играе на 30 март от 18,15 часа.

Публично обсъждане за поемане на дълг от Общината за реконструкция на Руския пазар, Зоопарка и улица

На 25.03.2019 г. от 17.30 часа, в зала „П. Р. Славейков“, Община Стара Загора ще проведе публично обсъждане на намеренията за поемане на дългосрочен дълг.

Бъдещето на жените ще обсъждат на международна конференция в Стара Загора

Международна конференция „Жените на Балканите в следващите 100“ ще се проведе на 23 март 2019 г. от 9.30 часа в зала „Петко Славейков“ в Община Стара Загора. Целта е законодателна инициатива.

14-годишен не понесе семеен скандал и скочи от 4-я етаж

14-годишно момче е скочило  снощи от четвъртия етаж на жилищен блок в Роман. Тежкият инцидент станал минути след 21 часа.

Оказа се, че сигналът за мъж, дърпал раницата и напръскал със спрей 15-годишна в Стара Загора, не е истински

Оказа се, че сигналът за мъж, дърпал раницата и напръскал със спрей 15-годишна в Стара Загора, не е истински, доказаха оперативно-издирвателните мероприятия.

Задържани са заподозрените за побой до смърт на 53-годишна жена. Те са на 18 и 22 години

Задържаха двама души за убийството на 53-годишната жена от Харманли, чието тяло беше открито в началото на седмицата в изоставен парцел в града.


image0 (9K)