Акценти на ЗАРАТА на 2 април 2019 година

Хороскопът ви за 3 април вече е тук

Избягвайте да се ангажирате с неща, които сте опитали да направите преди време и не сте постигнали успех. Сряда е благоприятен ден за любовни преживявания…

39-годишна жена бе пребита жестоко с бухалка от мъжа, с когото живее

39-годишна жена бе пребита жестоко с бухалка от мъжа, с когото живеела на семейни начала. С две счупени ръце тя успяла да избяга от насилника и да потърси помощ.

Йончева: “Борисов-3” облагодетелства фирми, които унищожават земеделска земя

“Правителството на Бойко Борисов нарушава закона и облагодетелства определени фирми, които унищожават българската земеделска земя”. Това заяви водачът на листата на БСП за европейските избори Елена Йончева при внасянето на искане до Министерство на енергетиката за информацията за концесията за добив на въглища в Пернишкия въглищен басейн.

Рок музикант се самоуби, след като малолетна го обвини в секс насилие

Армандо Вега Хил – основател и басист на мексиканската рок група “Ботеита де Херес”, е сложил край на живота си, след като е публикувал в Туитър писмо, че е несправедливо обвинен и е опетнено името му.

Политически хаос във Великобритания, Брекзит е в “задънена улица”

Правителството има срок до 12 април да информира Брюксел за следващите му намерения, които могат да включват ново отлагане на Брекзит. В противен случай Обединеното кралство трябва да напусне ЕС без сделка. Предложението за оставането на Великобритания в ЕС в някаква форма на митнически съюз бе отхвърлено снощи от парламента в Лондон само с три гласа.

В Белгия конфискуваха стотици камиони поради измами

Белгийската прокуратура е разпоредила да бъдат иззети стотици камиони на транспортната фирма “Жост”. Тя е обвинена в измами при плащането на социални осигуровки на служителите си и в трафик на хора, съобщиха местни медии.

Синът на шефа на британското разузнаване е загинал при катастрофа

Синът на шефа на британското външно разузнаване – МИ-6, е загинал в автомобилна катастрофа, която се разследва от полицията, съобщи вестник “Таймс”. 22-годишният Сам Йънгър е бил студент, който е “обичал приключенията”. Приятелите му са били шокирани, когато научили, че любителят на моторите и ръгбито е загинал.

WiFi4EU: Нова покана за кандидатстване към общините

Общините ще могат да кандидатстват за 3 400 ваучера, всеки на стойност 15 000 евро, които могат да използват за създаване на безплатна Wi-Fi мрежа на обществени места, включително градски зали, обществени библиотеки, музеи, паркове и площади.

Български роми ядоха бой в Париж заради фалшива новина

Набиха български роми в Париж заради фалшива новина във френските медии, че мъже с бусчета отвличат деца, за да продават органите им.

Правото да бъдеш “забравен”: Престъпници искат да заличат миналото си

Все повече осъдени с престъпни деяния искат да заличат миналото си. Те се позовават на европейски регламент за личните данни.

Кубрат Пулев е изпратил протестно писмо до комисията, която отне лиценза му

“Скоро текстът на писмото ни ще бъде обявен публично, така както направи Глория Олред, адвокатката на (Дженифър) Равало”, каза Гоцев, цитиран от сайта. Той даде знак, че екипът му подготвя и други ходове.

Днес е рожденият ден на Андерсен и международният ден на детската книга

Роден през 1805 г. в малкото градче Одезе, Ханс живее в скромно семейство на обущар и перачка. Заедно с баща си майстори малки фигурки от дърво, рисува, чете и декламира. От малък е надарен с богато въображение и артистични заложби, има развита фантазия и винаги е замечтан.


image0 (9K)