Акценти на ЗАРАТА на 19 март 2019 година

Министерство на отбраната обяви 100 вакантни места за матроси. Вижте къде и какъв е изпитът

Министерство на отбраната обяви 100 вакантни места за матроси. Позициите са различни и са в базите във Варна и Бургас. Посочени са точните изисквания и изпитите.

Хасан Адемов: Правилата за пенсиониране се променят в движение

Намаляване на индивидуалния коефициент ще има при хора, които преди 1997 г. се се осигурявали върху максимални или над максималните осигурителни прагове.

Защо един диктатор обяви, че подава оставка?

78-годишният президент на Казахстан Нурсултан Назарбаев обяви днес, че подава оставка, след като близо 30 години управляваше бившата съветска република. Преди разпадането на СССР той е първи секретар на Комунистическата партия на Казахстан и e подчинен на управляващите в Москва. След това “поема” еднолично властта в страната.

Българин предизвика паника в Рим, нападнал минувачи и полицай

Операцията по задържането на нападателя се оказала по-трудна от предвиденото, защото мъжът – освен че бил превъзбуден, не говорел италиански език и нямал документи в себе си. Той оказал съпротива при ареста и ранил един полицай, който му слагал белезници.

Защо лидерът на опозицията в Турция си сложи българска мартеница?

Пред турската телевизия NTV Кемал Кълъчдароглу заяви, че се надява българската мартеница да му донесе късмет и неговата партия да спечели местните избори в Турция на 31 март.

Момче извърши кърваво нападение в училище в Осло

Момче нападна с нож учител и трима служители в училище в норвежката столица Осло. Пострадалите са приети в местни болници с леки наранявания.

Продължава издирването на изчезналото от рожден ден момченце на 2,5 години

ОДМВР – Бургас издирва Юлиян Иванов Митков на две години и половина от с. Равнец, който е забелязан за последно около 18.30 ч. на 17 март т.г. в района на лозов масив около селото. Детето е било в района заедно със свои близки за отбелязване на рожден ден.

В Стара Загора е открит трупа на намушкан в гърдите мъж

Вчера в Стара Загора е открит трупа на намушкан в гърдите мъж. Мъжът е 58-годишен старозагорец, а тялото е намерено в паркова площ северно от бул. „Славянски“.

Рекетьорите от Плевен заплашвали деца с “ще изкарам на майка ти червата”

Нови жертви на бандата за рекети в Плевен. Родители застанаха пред камерата на NOVA, за да разкажат за насилието над децата им.

В Стара Загора на 22 март ще се проведе национален семинар на хотелиерите и ресторантьорите

На 22.03.2019 / петък / от 14.00 ч. в зала 2 на хотел Верея ще се проведе информационен семинар-дискусия, организиран от Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация.

Падаща мазилка и липса на топла вода в АГ болницата в Стара Загора

За падаща мазилка и липса на топла вода в АГ болницата в Стара Загора сигнализира Нова телевизия. Стигнало се е дори до запечатване на стая и тоалетна в здравното заведение,за да не се извършва лечебно-диагностична дейност вътре.

„Босоногата кралица” – Йорданка Благоева на 22 март в Стара Загора

СКЛА „Берое“ кани на официалното представяне на биографичната книга за кралицата на българската лека атлетика – заслужилия майстор на спорта Йорданка Благоева – „Босоногата кралица – Йорданка Благоева и седемте крачки към върха“.

 


image0 (9K)