Акценти на ЗАРАТА на 18 февруари 2019 година

МО с обяснение за четворния убиец в Нови Искър

Задържаният по случая с четворното убийство в Нови Искър 25-годишен мъж няма правоотношения със системата на Министерството на отбраната.

Пожар лумна край автогара Юг в Пловдив

Пламъците са лумнали малко след 10 часа в необитаем тютюнев склад зад автогарата. Те вече са загасени от противопожарните екипи. По информация на говорителя на пловдивската пожарна Цвятко Дешев при пожара няма пострадали.

Спецсъдът заседава по делото срещу Москов за турските ваксини

Петър Москов беше даден на съд през март 2018 година. Освен него подсъдими по делото са още Адам Персенски, Любомир Димитров, Росен Алексиев, Юлияна Ценкова.

ПРОГРАМАТА за 3 март в Стара Загора

За пета поредна година на Националния празник старозагорци и гости на града ще тръгнат по пътя на свободата с шествието, което ще отнесе 300-метровото българско знаме до мемориалния комплекс „Бранителите на Стара Загора“.

Придошла река отнесе цяло семейство в Гърция

Властите на гръцкия остров Крит провеждат спасителна операция, след като придошла река отнесе автомобил. В него са пътували четирима души от едно семейство.

Великобритания отхвърли искането на Тръмп да си прибере джихадистите от Сирия

Британското правителство в понеделник отхвърли искането на американския президент Доналд Тръмп да си прибере заловените джихадисти, които лежат в сирийските затвори, и да ги съди у дома, предават “Франс прес” и “Фокус”.

Авиокомпания фалира заради Брекзит, анулира всичките си полети

Стотици пътници в цяла Европа останаха блокирани, след като британската регионална авиокомпания Flybmi обяви фалит и анулира всичките си полети. Превозвачът съобщи в изявление, че е решил да прекрати дейността си заради увеличените разходи и несигурността около Брекзит.

Високоскоростен влак с 240 пътници дерайлира в Базел

Германски високоскоростен влак с 240 пътници дерайлира снощи в швейцарския град Базел.Тежкият инцидент е станал при навлизането на композицията на гарата, съобщи говорител на германските железници.

Румъния саботира с разпит изслушването на Кьовеши за главен прокурор на ЕС

Лаура Кьовеши е призована на разпит в Букурещ по същото време, по което трябва да представи кандидатурата си за европейски главен прокурор пред комисията по правни въпроси в Европейския парламент, съобщава сайтът Romania Insider. Разпитът е във връзка с обвинение срещу нея за злоупотреба с правомощия, приемане на подкуп и лъжесвидетелстване.


image0 (9K)