Акценти на ЗАРАТА на 15 март

Бойко Атанасов е новият шеф на Комисията за финансов надзор

Парламентът избра бившия шеф на НАП и бивш заместник-председател на Комисията за финансов надзор Бойко Атанасов за председател на Комисията за финансов надзор (КФН). Предишният председател, Карина Караиванова, подаде оставка и от 1 март 2019 г. се присъедини към екипа на Европейската банка за възстановяване и развитие.

Мъж е изгорял призори в дома си

Мъж е изгорял призори в дома си в село Оризово, община Братя Даскалови На 15.03.2019 г., в 00.10 ч.

От едно и също чирпанско село в един ден – един посечен с брадва и един със счупени кости. Извършителите – разкрити

От едно и също чирпанско село – един посечен с брадва от 16-годишен – с опасност за живота  и един със счупени кости и разкъсно-контузни рани.

Осъден е 26-годишният, който преби и изнасили 63-годишна жена. Има и 7 предишни присъди

По обвинителен акт на Районна прокуратура-Казанлък е осъден В.Р., на 26 г., за това, че на 11 май 2018 г., в с.Е., общ.Николаево, в условията на опасен рецидив се е съвкупил насилствено с 63-годишна жена.

Спасен, след сигнал, е гълъб, оплетен в корда в парк „Загорка“

Спасен, след сигнал, е гълъб, оплетен в корда в парк „Загорка“. Старозагорка се е оплакала от грубо отношение от водач на градския транспорт по Линия №17. При установяване на нарушение, шофьорът ще бъде санкциониран спрямо Вътрешния правилник на дружеството.

Санкционирани са първите нарушители на обществения ред в Аязмото – установени чрез камерите

Установени чрез видеозаписи и сакционирани са първите нарушители на обществения ред в реконструирания парк „М. М. Кусев“.

Планинарско кино в Стара Загора. Вход – свободен!

Уважаеми приятели, за поредна година имаме удоволствието да Ви поканим на Дните на Планинарското и екстремно кино в град Стара Загора.

Екстремно байк шоу и теглене на трупи с коне – български и арденски тежковоз, в Пловдивски панаир

Екстремно байк шоу за първи път на изложбата „Природа, Лов, Риболов“.  Другата новост е теглене на трупи с коне от най-силните породи – български и арденски тежковоз.

НКИЗ отпразнува 10-та годишнина със стилно тържество

Национална компания индустриални зони отпразнува своя десет годишен юбилей със стилно тържество. Домакин на партито беше Антоанета Барес.

Лекари от “Пирогов” и “Майчин дом” изродиха по спешност бебе на ранена в катастрофа родилка

21-годишната бременна пострадала тежко при пътно-транспортно произшествие между две коли на 10 март.Докарана е в “Пирогов” с опасност за живота. За да бъде спасено бебето й, което е едва в 28-ма гестационна седмица, се сформира съвместен екип между акушер-гинеколози от “Майчин дом” и “Пирогов”.

Стрелецът срещу новозеландските джамии бил вдъхновен от балканските националисти

За стрелеца, убил 49 души в терористична атака върху две джамии в Крайстчърч в Нова Зеландия, се смята, че е почитател на балканските националисти и е свирил песен в чест на Радован Караджич преди откриването на огъня.

Доналд Тръмп заплаши Европейския съюз с тежки последици

Президентът на САЩ Доналд Тръмп заплаши вчера Европейския съюз с тежки последици в икономически план, ако не преговаря със Съединените щати.

Ученичка беше номинирана за Нобелова награда

16-годишна шведска ученичка беше номинирана за Нобелова награда за мир. Грета Тюнберг стана известна с кампанията си за борба срещу промените в климата.

Какво следва след решението на британските депутати да поискат отлагане на напускането на Европейския съюз

Въпреки резултатите от гласуването, то няма да сложи край на сагата Брекзит. Следващата седмица се очаква сделката на британския министър-председател да бъде гласувана за трети път. След което Мей ще пътува до Брюксел, за да съобщи на евролидерите какво отлагане искат депутатите в Кралството.

Реформата в авторското право в този си вид, ще засегне и обикновените потребители на социалните мрежи

С отговор на десет въпроса delibertate.info ни информира, че в сегашния си вид реформата, която ЕС планира в авторското право, ще удари не само социалните мрежи и медиите, но и обикновените потребители. Предложението е проектозаконът да бъде атакуван сега, преди да влезе в пленарна зала в ЕП, а това е възможно, защото нарушава базови права.


image0 (9K)