Акценти на ЗАРАТА на 14-ти март

Как се правят захарни петлета, гайда и многопластови бижута

Майстори-занаятчии ще представят над 30 традиционни български занаята в Сердика Център. Между 15 и 17 март, на ниво -1, всеки посетител ще може да се запознае и да се докосне до някои от занаятите с дългогодишна история.

Продупчени автомобилни гуми продават по интернет

Некачествени и крадени авточасти заливат борсите и интернет платформите за продажба. Регистрираните сервизи у нас са около 6700.

Възможен е недостиг на гориво след 1 април. Каква е причината?

Това може да се случи, когато част от бензиностанциите не отворят. Това заяви експертът от Българската петролна и газова асоциация Светослав Бенчев.

 

Преизчисляване по служебен път на пенсиите

Изчисляването на пенсиите на работещите пенсионери вече ще се прави по служебен път от НОИ. Това е прието и разписано в Наредбата за пенсиите…

Последният студен ден за седмицата, в петък пролетта се завръща

От събота нататък, та чак до средата на следващата седмица, времето ще е типично пролетно, с повишаващи се температури и слънце.

Омбудсманът Мая Манолова днес е в Стара Загора и Казанлък. Вижте телефоните за записване!

Омбудсманът Мая Манолова посети днес Стара Загора и Казанлък, както ЗАРАТА вече писа. В 10.30 ч. в град Стара Загора омбудсманът Мая Манолова организира тематична приемна за граждани по проблеми, свързани с частни съдебни изпълнители, банки, фирми за бързи кредити и колекторски фирми.

Митрополит Киприан регистрира фондация “Свети Киприян Цамблак Чудотоворец”

Фондацията на името на свети Киприян Цамблак Чудотоворец, митрополит Киевски, Литовски, Московски и на цяла Русия, ще осъществява дейност в обществена полза.

Предоставят безвъзмездно екологични отоплителни уреди на повече от 1000 домакинства в Стара Загора

Община Стара Загора започва изпълнението на проект „Българските общини работят заедно за подобряване на качеството на атмосферния въздух“.

Колеж по охрана “Св. Георги Победоносец” стана член на АИКБ

Кандидатстудентският прием тази година е от 4-ти април до 30 май. Изпитите са два – теория(тест) и практически. Вижте важна информация в пубикацията!

Изверги пребиха мъж до смърт, зарязаха мъртвото тяло на улицата

Двама души са били задържани за убийството на мъж от новозагорското село Езеро, съобщиха от ОД на МВР-Сливен. За извършеното престъпление са задържани двама.

Заловиха двама, пребили и ограбили 47-годишен мъж в Стара Загора

От проведените оперативно-издирвателни мероприятия са установени извършителите на деянието – двама мъже на 22 г. и на 32 г. от гр. Стара Загора.


image0 (9K)