Акценти на ЗАРАТА на 10 април 2019 година

Ще познаете ли Стефан без престилката на MasterChef (СНИМКИ)

В един от епизодите на тазгодишния MasterChef старозагорецът Стефан Желязков, капитан на червения отбор за изпълнените с динамика 60 минути в предаването, с доза притеснение възкликна: Ако сега не ми отрежат главата, друг път няма да е! Е, не му се случи. Тогава. Дори отборът му спечели двубоя, а той – значката за имунитет. Но за съвсем друго иде реч.

Един от фаворитите на MasterChef отпадна с гръм и трясък, защото му се спукаха… яйцата

За съжаление на всички зрители, които го харесват, на него му се падна задача, която знаеше, но… му се спукаха пушираните яйца и стана… манджа с грозде. И след като я забърка, зад кадър той каза: Надявам се някой от конкурентите ми да се е объркал и да е сложил сярна киселина в соса си. Само така може да не отпадна.

Tpaĸийcĸият xopocĸoп, oпpeдeлян ĸaтo мнoгo тoчeн oт acтpoлoзитe

Знaeтe ли, чe пpaдeдитe ни ca имaли зoдиaĸ, ĸoйтo ce ocнoвaвa нa влияниятa нa вoдeщитe тpaĸийcĸи бoгoвe? Eднo oтĸpитиe нa apxeoлoзитe cвидeтeлcтвa, чe…

Отпускат 50 млн. лева за вдигане на заплатите на медицинските сестри

Правителството ще отпусне 50 млн. лева за повишаване на възнагражденията на медицинските сестри, съобщи министър-председателят Бойко Борисов преди началото на заседанието на Министерски съвет. Началната заплата на сестрите става 950 лв.

Зверска катастрофа в Хасковско! Двама загинаха, един бере душа

Двама души загинаха, а още един е с опасност за живота след катастроха на магистрала “Марица” в Хасковско.

В какво вярват българите в навечерието на Евроизборите?

В какво вярват българите? Събрах данните от различни представителни проучвания и се обърках, включително за века, в който живеем. Единственото, в което сме масово сигурни, е в културното си превъзходство над останалите. Вероятно и това е следствие от парадоксалните ни други вярвания…

Георги Марков за Делян Добрев: В колиби ли да живеят народните представители?

“Няма да гласувам за оставката на Делян Добрев, защото Конституцията ме задължава да гласувам по съвест.” Това каза народният представител от ПГ на ГЕРБ Георги Марков по време на дебатите по оставката на Делян Добрев.

Елена Йончева осъди Борисов за клевета и на втора инстанция

Софийски градски съд потвърди решението на Софийски районен съд, с което Бойко Борисов е осъден да заплати на Елена Йончева 5000 лв. обезщетение за претърпени неимуществени вреди, причинени от негово публично изказване за нея. Не става въпрос за КТБ и Йончева, обаче.

Българин, обвинен в убийство в Гърция: Нямам нищо общо със случая, бях на почивка

Българин, който е обвинен в убийството на гангстер от Сидни, извършено в Атина през октомври миналата година, заяви пред гръцки съдия, че е бил на почивка и няма нищо общо със случая.

Тръмп заплаши Европейския съюз с търговска война

Президентът на САЩ Доналд Тръмп заплаши Европейския съюз. Той заяви, че ще наложи мита за милиарди върху стоки, които се внасят от страните от ЕС.

Страшни наводнения заляха Рио де Жанейро

Повече от 10 души загинаха в Рио де Жанейро заради наводнения и свлачища, предизвикани от проливни дъждове, съобщиха бразилските власти.

Швейцария: Населението през 2018 г. е нараснало с почти 60 000 души

Сега страната има над 8,5 милиона жители, съобщи Федералната статистическа служба.

Американски морски пехотинци спасиха българин в Тихия океан

Командоси към морската пехота на САЩ спасиха българин от борда на круизния кораб “Ocean Dream”, който в момента плава в Тихия океан.

Извънредна среща на лидерите на страните от Европейския съюз за Брекзит

Председателят на Европейския съвет Доналд Туск предлага да се разгледа алтернативно удължаване за не повече от година. Той подчертава, че е твърде малка вероятността споразумението да бъде ратифицирано от парламента в Лондон до края на юни.

След “Най-добър град за живеене”, “Най-перспективен”, Стара Загора получи и приза за “Сигурен град”

Стара Загора получи приз „Сигурен град“ от дванадесетото издание на проучването „Кой е най-добрият град за живеене в България“.

Първи национален конкурс за млади джаз изпълнители правят в Стара Загора

На 12 и 13 април 2019 г. в Стара Загора ще се проведе Първият национален конкурс за млади джаз изпълнители. Той е посветен на Световния ден на джаза.

НВ митрополит Киприан е гост в четвъртък в “Красивите лица на Стара Загора”

18 април /четвъртък/ – 18:00 часа – Международен младежки център – Красивите лица на Стара Загора – Срещи с видни земляци – Среща с митрополит Киприан.

 


image0 (9K)