Акценти на ЗАРАТА на 1-ви март 2019 година

Баба Марта идва усмихната и слънчева!

Максималните температури ще са предимно между 15° и 20°. Над планините също  ще грее слънце. Ще продължи да духа силен, по билата – до бурен северозападен вятър.

Баба Марта – легенди и обичаи за 1 март

Ахинора дълго чакала своя любим и накрая завързала на крачето на лястовичка пресукан бял и червен конец и пуснала птичката да предаде посланието й за здраве и любов.

Около 100 българи работят за технологичния гигант “Майкрософт” в Сиатъл

Работят в системата, която измисля нови технологии, която предлага нови опции за “Майкрософт”, включително и за изкуствен интелект, включително в областта на здравеопазването.

 Ахмед Доган официално си купи Боянските сараи

Изсветляването на имуществото на Ахмед Доган, започнало миналата година с придобиването на 70% от “ТЕЦ Варна”, продължава с нова сделка. В началото на 2019 г. топлоцентралата е купила 100% от “Делта епсилон” – това е компанията, собственик на така известните сараи в Бояна.

В “Капките” са забранени песни на Митко Щерев

Песни на композитора Митко Щерев не могат да се изпълняват в предаването „Като две капки вода“.Същото важи и за музикалните предавания като „Гласът на България“ и „Х фактор“. Причината е, че композиторът на едни от най-легендарните песни в родната естрада не е съгласен създадените от него произведения да звучат в ефир.

Мерил Стрийп вече е щастлива баба на внук

Легендарната холивудска актриса Мерил Стрийп стана баба, след като дъщеря й Мейми Гъмър и годеникът й Мехар Сети се сдобиха със син. Момченцето е първото внуче на 69-годишната Стрийп.

Тайни за успешен брак, споделени от дълги години щастливо женени мъже

Последно, но всъщност първо – оженете се за правилната жена:  Тази, която ще ви разбира и ще бъде до вас в добро и лошо, която ще ви помогне да израснете като човек и да бъдете по-добър мъж. Това е избор за цял живот.

Историческото наследство на Стара Загора може да се види на автобусните спирки

В навечерието на Националния празник Община Стара Загора започва нова инициатива за популяризиране на културно-историческото наследство на града и региона.

Нови условия за ползване на градския транспорт в Стара Загора за ученици, пенсионери и хора с увреждания

С приетите промени , пенсионерите, навършили 68 години, с адресна регистрация в града, както и пенсия до 350 лева, могат да се възползват от преференциални цени.

Да си направим “бял картон” в подкрепа на старозагорските атлети на олимпиадата в Абу Даби

Стара Загора е единствената община, която получи пълна олимпийска квота за участие в  в Световните игри на Спешъл Олимпикс Абу Даби‘2019.

Награди за децата в Национален ученически конкурс „Ще обичам аз от сърце таз земя и тоз народ

Конкурсът бе обявен през месец октомври миналата година в 4 категории: есе и стихотворение, фотография, рисунки, компютърна презентация. Участниците бяха разделени в 4 възрастови групи: ученици 1-4, 5-6, 8-10 и 11-12 класове. Днес на официална церемония в Регионална библиотека „Захарий Княжески“ отличените получиха своите награди.

Безплатен транспорт за 3 март до мемориала “Бранителите на Стара Загора”

Автобусите ще тръгнат в 11:30 часа на 03.03.2019 г. от бул. „Руски“ /пресечката между ул. „Христо Ботев“ и ул. „Ген. Гурко“/, по следния маршрут: бул. „Руски“; ул. „Ген. Гурко“; бул. „Св. Патриарх Евтимий“; ул. „Хан Аспарух“; Околовръстен път; Парк „Бранителите на Стара Загора“.

 

 


image0 (9K)