Акцентите на ЗАРАТА на 30 декември 2018 година

Канадска фирма разгръща мащабен бизнес с марихуана в България

Kaнaдcĸaтa ĸoмпaния „Интернешънъл канабис“ (ИК) щe oтглeждa и пpepaбoтвa ĸaнaбиc зa мeдицинcĸи цeли и ĸoнoп в Бългapия и Maĸeдoния, a cлeд тoвa щe гo изнacя в Eвpoпa.

Изверги отвлякоха и изтезаваха турски журналист в Свиленградско

Турски гражданин е бил отвлечен и изтезаван край Свиленград. За това потвърдиха от Окръжна прокуратура. Шюкрю Бенли, на 60 години, е подал сигнал в Районното управление, където е бил разпитан.

Времето през януари: Як студ в началото на месеца, после температурите се нормализират

Най-ниските температури през януари 2019 г. у нас ще бъдат между минус 18 и минус 13 градуса, в котловините – до минус 20 градуса, по Черноморието – около минус 10 градуса, а най-високите температури ще са между 10 и 15 градуса.

Митрополит Киприан отслужи последната литургия за 2018 г.

На 30 декември, в храм „Св. Троица“, Негово Високопреосвещенство Старозагорският митрополит Киприан отслужи последната за 2018 година св. Златоустова литургия.

Русия плаши с ответни мерки, ако Европа приеме забранени по договор американски ракети

“Русия ще вземе ответни мерки, ако в Европа се появят американски ракети, забранени от Договора за ликвидиране на ракетите със среден и малък обсег”, заяви руският външен министър Сергей Лавров, предаде ТАСС.

Путин: Отношенията между Русия и САЩ са най-важният фактор за световната сигурност

Президентът на Русия Владимир Путин поздрави с Рождество Христово и настъпващата Нова 2019-а година президента на САЩ Доналд Тръмп, съобщи пресслужбата на Кремъл, предава ТАСС.

Приятели, познати и непознати, стискат палци на Иван Ласкин

Хиляди подкрепят Ласкин, който е в критично състояние в реанимацията на военна болница и съпругата му Алекс Сърчаджиева в този тежък момент.

Изоставен куфар на „Графа“ в София вдигна ченгетата на крак

Столични полицаи извършиха проверка заради изоставен куфар в района на ул. “Граф Игнатиев”, съобщават от МВР.

Митьо Очите посреща 2019-та в турски затвор

На 4 януари той ще бъде качен на самолет от Истанбул до София при извънредни мерки за сигурност. Документите му от няколко дни са готови, съдът разреши връщането му, има зелена светлина и от тамошното външно министерство, но логистиката изисква повече време.


image0 (9K)