Акцентите на ЗАРАТА на 28 декември 2018 година

Цената на водата скача от 1 януари

Комисията на енергийно и водно регулиране /КЕВР/ е имала закрито заседание, на което е приела окончателно решение за изменение на цени на ВиК услугите за 2019 г. С решението актуализираните цени влизат в сила от 1 януари 2019 г., съобщиха от КЕВР.

По-строг контрол за парите на президент, премиер и министри

Президенти, премиери, министри и депутати да бъдат подлагани на по-сериозни проверки за произхода на своите пари при различни сделки и финансови операции. Това е записано в Правилник за прилагане на Закона за мерките срещу изпирането на пари, който кабинетът прие на последното си заседание за тази година.

Какви нови проекти ще се реализират в Стара Загора през 2019 година

„Изминалата 2018 година бе трудна, но успешна за общината. Придвижихме  важни и тежки проекти, те вървят добре. Успяхме да пуснем и перспективата за следващата година“, каза днес кметът Живко Тодоров на последната си за тази година среща с журналисти.

Решиха ще се купуват ли винетки за Северната тангента

Ако софиянци искат да използват Северната скоростна тангента през новата година, ще трябва да си купят винетки. Това стана ясно след среща между Столична община и Агенция „Пътна инфраструктура”.

Свидетел по “Суджукгейт” с денонощна охрана след като подполиха колата му

Прокуратурата назначи охрана на един от свидетелите по т. нар. дело “Суджукгейт” Кирил Костов, тъй като заради дадени свидетелски показания Костов и семейството му може да са застрашени. Обвиняем по “Суджукгейт” е бившият депутат от ГЕРБ Живко Мартинов. За оказване на натиск върху трима свидетели по случая пък е обвиняем бизнесменът Петър Малджиев.

Задържаха опасен екстремист на летище край Лондон

Британски полицаи задържаха на летище край Лондон 32-годишен мъж, който е заподозрян в подготовката на терористични атаки.

Ердоган готов да лети при Путин заради кюрдите в Сирия

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган заяви, че е готов да лети до Москва, за да обсъди с руския лидер Владимир Путин постоянно променящата се ситуация в сирия, съобщи ТАСС.

Зверството в Пловдив разкрива още ужасяващи подробности

Освен със стъкло от чаша, с което е прерязала сънната му артерия, 48-годишната жена е наръгала многократно по тялото любовника си с нож.

Алекс Сърчаджиева изглеждала неадекватна от силните успокоителни

Александра Сърчаджиева изживява едни от най-тъжните си коледни празници. Актрисата буквално се поболява заради критичното положение, в което се намира любимият й Иван Ласкин, чието състояние към момента продължава да е критично.


image0 (9K)