Акцентите на ЗАРАТА на 12 септември 2019 година

Силвия Великова: Казаха ми, че има натиск да бъда свалена заради критики към Иван Гешев

“Няма писмени мотиви за отстраняването ми от ефир и отнемането на ресора ми”, коментира свалената от ефир журналистка на БНР Силвия Великова пред “Сега”. Било й недвусмислено показано обаче, че има натиск да бъде свалена от ефир заради непрекъснатите си критики към кандидата за главен прокурор Иван Гешев.

Малинов в разсекретената докладна: България е колония на САЩ, а Западът презира българите

“Днес България представлява колония на САЩ. В същото време неоосманска Турция завоюва позиция след позиция, а Западът гледа с презрение на българите. Това презрение и даже ненавист произтича от факта, че българското самосъзнание остава славянско, православно и русофилско, пише Малинов в докладната си.

Издирван от полицията британски педофил стана пастор в Сливен

Осъден за педофилия англичанин се е спасил от британското правосъдие, като е станал пастор в ромската махала на Сливен. Той живее в квартала. По следите на криминално проявения беглец тръгва разследващият журналист от Би Би Си 4 Пол Кениън, предаде Нова телевизия.

2020 година: Увеличава се минимална пенсия на 232 лева

От 1 юли 2020 г. минималната пенсия ще е поне 232,80 лв.  С 13,38 лв. повече на месец ще получават около 322 хил. пенсионери, които в момента вземат 219,43 лв. Средната ще е 409 лева, таванът обаче остава 1200 лева.

Проф. Рачев казва за Звяра от изток и каква зима ни чака

Зимата тази година не се очаква да е по-топла от обичайното. Малко вероятно е да станем свидетели на екстремно продължителни мразовити периоди вследствие на източни ветрове, наричани Звяра от изток. Такива са засега сезонните прогнози за зимата в Европа на водещите метеорологични станции в САЩ и Китай, съобщи климатологът проф. Георги Рачев, цитиран от „Телеграф“.

От Израел шпионирали своя приятел Дoнaлд Тръмп

Властите в САЩ са cтигнaли дo извoдa, чe прeз пocлeднитe двe гoдини Изрaeл cтoи зaд инcтaлирaнeтo нa шпиoнcки уcтрoйcтвa дo Бeлия дoм и нa други лoкaции във Вaшингтoн. Това твърди влиятелното издание “Пoлитикo”. То ce пoзoвaвa нa тримa бивши виcoкoпocтaвeни държaвни cлужитeли.

Киев ще поиска от Русия $14 млрд., ако Москва промени условията за транзита на газ

Киев ще поиска от Русия компенсация в размер на 11-14 милиарда долара в случай, че „Газпром“ продължи да настоява на позицията си за сключване на нов договор за транзит на газ при сегашните условия. Това заяви на пресконференция в Киев изпълнителният директор на „Нафтогаз“ Юрий Витренко, цитиран от РИА Новости и “Фокус”.

В Русия обискираха офиси и жилища на привърженици на Алексей Навални

Службите за сигурност в Русия са извършили най-малко 150 обиска в жилища и канцеларии на привърженици на основния опозиционен лидер Алексей Навални. Това съобщи в социалните мрежи в интернет Леонид Волков, който е изтъкнат привърженик на Навални, предаде “Ройтерс”.

Разбиха канал за търговия с бъбреци

Спецпрокуратурата и антимафиотите разбиха канал за трафик на органи. Във вторник вечерта на българо-турската граница са задържани четирима души. Според Нова тв двама от тях са организатори на схема за набиране на донори на бъбреци, които били продавани на тежко болни наши сънародници.

Нападнаха и пребиха мъж за 80 стотинки във Врачанско!

Вчера в 9 часа в районното управление в Оряхово било получено съобщение от жител на село Остров, който заявил, че е станал жертва на побой и кражба. Мъжът разказал пред униформените, че на 7 срещу 8 септември бил пред дома си, когато от някъде дошли две неизвестни лица и го нападнали. Бандитите му нанесли куп удари, след което отнели от него сумата от 0.80 лева.

21-годишна намушка с нож 53-годишния си приятел

21-годишна жена от Лозница намушкала с нож мъжа, с когото живее на семейни начала. Случката се разиграла около 22 часа на 11 септември при скандал между нея и 53-годишния мъж.

Яна Маринова с опасност за живота

Актрисата сподели клип от ръба на вълнолома във Варна. От страшното видео се вижда как бурното море залива Маринова и има опасност да я завлече навътре. Въпреки това тя с усмивка и смях преминава през препятствието, въпреки че е мокра от глава до пети.

Хороскопът ви за 13 септември вече е тук

На 13 септември дори може да бъдете възнаградени за ваши предишни добри дела. В петък избягвайте хитрости или нечестни действия свързани с пари или с финансови документи.


image0 (9K)