Актуална информация за ситуацията от лошото време в област Стара Загора

Над 10 села в областта са без ток, някои и без вода. Има преспи в някои участъци по пътната мрежа, които са предпоставка тези пътища да се затворят.

Без ток са селата Руманя, Братя Кунчеви, Оряховица, Дълбоки и Хрищени. Аварийни екипи работят по отстраняване на авария на електрозахранването на селата североизточно от Стара Загора, съобщи Валери Иванов, началник отдел „Опазване на обществения ред“ в Община Стара Загора. Без електрозахранване са още селата Казанка,  Остра могила, Дълбоки, Хрищени, Маджерито и Коларово.

Верижен грейдер работи по разбиване на преспи до 1 м по пътя Оряховица – Дълбоки – Братя Кунчеви. Пътят остава затворен за движение.

Градските автобуси се движат нормално, с изключение на направлението до Дъбрава,Телевизонната кула и Люляк, където пътят все още се почиства.

Снежната обстановка в Стара Загора е овладяна. Екипите на Общинските служби, полицията и пожарната работят съвместно по отстраняване на затрудненията, причинени от падналия снощи сняг. Снежната покривка е от 10-12 см., но силният вятър влошава ситуацията. В града основните улици са почистени на 90 %, започва почистването и на по-малките улички.

Пътищата в района на Старозагорските минерални бани са добре опесъчени и движението се извършва нормално. Навсякъде е необходимо водачите да се движат с повишено внимание и ниска скорост.


image0 (9K)