Актрисата, изиграла Есма Султан, всъщност е изключително спортна натура

Все още под въздействие на хитовия турски сериал „Завинаги“, заклетите му фенове търсят да запълнят липсващата емоция от теленовелата, държала ги пред екраните повече от година.

Безспорно най-ярката личност във филма е Есма Боран. Искайки да определим нейната същност с една дума, вероятно няма да ни е никак лесно, тъй като тази жена е Вселена от емоции и мъдрост, властност и справедливост, горда и ранима. Тя излъчва класа и достойнство, които няма как да подминеш пренебрежително. Силата и смелостта на героинята ще остане пътеводна светлина за един осъществен, щастлив и мечтан от всички ни живот. Султанката даде безапелационен пример за това как се греши и как се излиза от дебрите на криворазбраното величие, как да простиш и как да се извиниш. И цялата тази вихрушка от чувства, обединена от любовта във всичките ѝ измерения.

Ще познаете ли тази актриса? Всяка делнична вечер тя е пред българските зрители

И въпреки, че реалният живот на актрисата Ипек Билгин, влязла перфектно в кожата на Есма Султан, да е коренно различен от този на героинята ѝ, тя изиграва ролята брилянтно.

64-годишната Ипек е много далеч от екранната си героиня, която е заобиколена от много голямо семейство. Съпругът ѝ Джюнейт Чалъшкур е починал през 2011 г. Те имат само едно дете – Чаа, а майка и дъщеря са в прекрасна хармонична връзка.

Оказва се, че Ипек Билгин е изключително спортна натура и по-наблюдателните вероятно са отчели нейната твърда походка, бързото изкачване на стълбището в конака, нейните резки движения, които определено кореспондират с едно добре тренирано тяло. Е има откъде да е такава. Каяк, тенис, фигурно пързаляне…В дома ѝ има една стая, пълна с купи и медали от състезания по тенис. Имало е период, в който е била пристрастена към фигурното пързаляне. Дори са я питали дали не се подготвя за Олимпийските игри.

Невероятните превълпъщения на актрисата Ипек Билгин, изиграла роялата Есма Султан (СНИМКИ)

Като определящо качество в нейната същност и фундамент за постигнатия успех, актрисата казва, че е страстта. Тя се отразила на абсолютно целия ѝ живот, без изключения. Когато спортува, медитира, та дори и когато мие чинии, го прави, изпълнена със страст. Когато шофира, когато язди, когато играе тенис – навсякъде и винаги. На това учи и младите актьори, на които преподава вече 30 години – Не им се бъркам особено в другите неща, но е най-важно да ги науча, че актьорството е страст и начин на живот, казва Билгин.

За професията според нея е нужна огромна воля. В „Езел“, например, е трябвало да убеди сама себе си, че каквото и да става, на снимачната площадка тя е сляпа. И гръм да падне, и пожар да избухне, е сляпа. Нужен е голям инат, голямо усилие, за да се убедиш в това, споделя актрисата.

Нейната мечта, а и очакване (да получи подходящо предложение от режисьори) е да изиграе комедийна роля и казва, че ще чака упорито, но те да си знаят, че Ипек Билгин е дала сериозна заявка.


image0 (9K)