Ако тези 8 неща се случват с тялото ви, значи нещо не е наред

Тялото ни е идеален механизъм, в който се случват много неща по едно и също време. То понякога ни дава специфични знаци, че има нужда от помощ, които, ако бъдат игнорирани, може да се стигне до сериозни здравни проблеми.

[ad id=“225664″]

BrightSide разкрива онези сигнали, на които винаги трябва да обръщаме внимание:

8. Безсъние, раздразнителност и крампи

Ако имате тези признаци, тялото ви се нуждае от магнезий и калий. За да възстановите тези жизненоважни елементи, добавете домати, портокали, банани и спанак във вашата ежедневна диета.

7. Суха кожа

Сухотата на кожата може да означава липса на витамин Е. Затова трябва да ядете повече зеленчуци, масло, ядки и риба.

6. „Сладък зъб“

Ако внезапно почувствате силно желание да хапнете нещо сладко, това може да е сигнал за стрес, депресия или изтощение. Вашето тяло иска глюкоза. Подарете му я, но за да избегнете натрупването на излишно тегло, заложете на тъмен шоколад или мед.

5. Желание да се яде лед

Ако откриете, че имате желание да ядете лед, може да имате анемия – недостиг на желязо. Най-добрите източници на желязо са говеждото месо, яйцата и морските дарове. Въпреки това е добре да се консултирате с лекар, особено ако желанието за лед е комбинирано с липса на енергия.

4. Кървене на венците

Внезапното или постоянно кървене на венците е индикатор за недостиг на витамин С. В храната си включете следните продукти: цитрусови плодове, спанак, зелени и червени чушки, домати, зеле, карфиол и броколи.

3. Крехки нокти и коса

Вашето тяло ви казва, че му липсва витамин В. Пийте повече мляко и хапвайте водорасли и гъби.

2. Пръстени около ирисите на окото

Такива пръстени могат да се появят при хора на възраст над 50 години и това е нормално. Ако обаче се появят при по-млад човек, това е знак за високи нива на холестерол. Трябва да се консултирате с лекар.

1. „Гръцки крак“ Гръцкият крак, или „мъртвият пръст“, е по-дълъг втори пръст на крака и това може да е причина за изтръпване и/или дискомфорт върху ставата в основата му.

Това може да направи вашите обувки изключително неудобни, заради което трябва да внимавате за определен тип и стил, когато ги купувате.

източник: Blitz.bg


image0 (9K)