Ако се будите по едно и също време нощем, вижте какво съобщава тялото ви

По принцип казват, че ако често се събуждате между 3 и 5 часа през нощта, това е признак за духовно пробуждане. Колко е вярно това твърдение и защо, не се знае със сигурност, но честото събуждане по едно и също време през нощта, може да е защото тялото ви се опитва да ви изпрати съобщение, на което трябва да обърнете внимание.

body-clock-fi02

Период от деня, в който даден орган е най-активен

     Вие сте човешко същество, през чието тяло протичат енергийни потоци, което може би не осъзнавате. Според  древната китайска медицина за биологичния часовник, енергията преминава през различни меридиани на тялото ви в различно време на деня. Тези меридиани са като канали, които изпращат енергията до отделните органи, за да им осигурят здраве и жизненост.

    Когато обаче тези канали са блокирани, енергията не може да премине нормално и се забавя или затлачва. Това може да наруши съня ви и да ви събуди.

    Според традиционната китайска медицина, ако се събуждате постоянно по едно и също време, това може да е показател за слабост в съответния меридиан или орган.

 [ad id=“225664″]  

    Между 9:00  и 11:00 часа.

    Това е времето, в което повечето от нас се опитват да заспят. Ако ви е трудно да заспите в този период,  може да е защото тялото ви е твърде стресирано и подсъзнателно се бори.

    Може също да осъзнаете, че вашите най-страшни и тревожни мисли са станали по-силни и по някакъв начин ви карат да се чувствате застрашени и несигурни.

    Това е времето от деня, в което енергията се използва, за да подсили имунната ви система, затова ако сте болни, може да чуствате по – силно изявени симптоми по това време.

    Ако имате проблем да спите по това време, опитайте да рецитирате мантри, които ви карат да се чувствате защитени и в безопасност.

    Между 11:00 и 1:00 часа.

   Според  древната китайска медицина, този часови диапазон е времето, когато е активен енергийният меридиан на жлъчния мехур. Блокираната енергия в този меридиан показва, че сте били твърде критични към себе си или околните.

    Ако сте били разочаровани от любим човек, също може да се чувствате превъзбудени по това време.

    От гледна точка на тялото жлъчният мехур помага да се разградят мазнините, така че това може да бъде и знак, че трябва да регулирате приема си на мазнини или да ядете по-здравословни такива.

    За да можете да си почивате по това време, се опитайте да проявите разбиране и да бъдете по-склонни да прощавате, както и да не бъдете толкова критични към себе си и другите.

[ad id=“225664″]

    Между 1:00 и 3:00 часа.

    Това са едни от най-честите часове за събуждане, тъй като тогава меридианът, който обслужва черния дроб, е най-силен.

  Черният дроб отговаря за толкова много функции на тялото, включително хормоналния баланс, храносмилането и очистването от токсините и стреса. Затова събуждането по това време може да е знак, че една от тези области е претоварена или слаба.

    Блокирането на меридиана на черния дроб може също да причини гняв, безпокойство, чуство за вина и ярост. Всъщност в този момент могат да се появят чувства на нерешен гняв и негодувание.

    Ако мислите,  че това е вярно, опитайте да овладеете ситуацията и да обърнете внимание на това как наистина се чувствате.  Практикуването на утвърждения  и позитивно мислене  също може да помогне.

    Събуждането по това време може да значи също, и че тялото ви има твърде много „ян” енергия, затова се опитайте да я уравновесите с повече „ин” енергия, като ядете свежи храни и осъществите връзка с емоциите си.

    Между 3:00 и 5:00 часа.

    Това е времето, когато меридианът, който отговаря за белите дробове, е най-силен. Разбира се, ние винаги дишаме, но през тези часове белите дробове имат повече енергия и се запасяват за целия ден.

    За да може да диша, тялото трябва да е спокойно, затова събуждането по това време може да е знак за това, че не можете да се оставите на течението и да се отпуснете в посоката, в която животът ви води.

   Освен това, белите дробове са мястото, където натрупваме скръбта и тъгата, затова ако сте твърде емоционални също може да се събуждате по това време.

    За да се освободите от всички емоционални чувства, опитайте се да се отървете от желанието да контролирате събитията и имайте повече доверие във Вселената. Дълбокото и съзнателно дишане също може да ви помогне.

[ad id=“225664″]

    Между 5:00 и 7:00 часа.

   Това е времето, когато се активира меридианът, който се влива в дебелото черво и е показател за необходимост да оставите нещата да се случват и да отслабите контрола.

   Дебелото черво отговаря за очистването на тялото ни от токсините на храносмилателната система, така че събуждането по това време може да означава слабост в тази област.

    Също така може да се събуждате по това време, ако се чувствате по някакъв начин „емоционално блокиран” или ограничени от живота. Може също да бъде и знак, че трябва да се освободите от вината и натоварващите емоции.

   Ако се събуждате по това време, може да си помогнете като изпълнявате мантри, които спомагат за освобжодаването от нещата, отпускат и развиват доверието в божествената синхроничност. Разтягане и прочистване на тялото ви също може да помогне.

   Китайската медицина за биологичния часовник предлага добро обяснение относно съобщенията на вашето тяло. Хубаво е обаче да използвате интуицията си, за да откриете дали има някакво друго послание, което се опитва да стигне до вас.

     Източник: InspireActAchieve


image0 (9K)