„Ако някой даде незадоволителен отговор на ваш въпрос, не говорете, а поддържайте контакт с очи“ – полезни всеки ден съвети от психолозите

[ad id=“225664″]

Има  ситуации в живота, пред които се стъписваме и не знаем как точно да реагираме. На помощ идват съветите на психолозите, събрани в две-три изречения опитности, които може да ви бъдат полезни. Познанието на някои специфични реакции на хората, валидни за всички, ще ви донесе повече увереност и спокойствие в общуването. Ето някои от  съветите на психолозите:

1. Когато се запознавате с някого, обърнете внимание на цвета на очите му. Получената информация няма да ви бъде особено полезна, но този вид контакт показва увереност и приятелско отношение.

[ad id=“263680″]

2. Хората винаги имат най-ясни спомени за първото и последното нещо, което им се случва, докато средата остава смътна. Така че, ако отивате на интервю, опитайте се да бъдете първият или последният влязъл в стаята.

3. Положението на краката често показва какво мислим. Например, ако се приближите до двама души, които са седнали и разговарят и те се обърнат към вас, но краката им останат да сочат един към друг, това показва, че искат да ги оставите сами. По същия начин, ако говорите с някого и краката му са насочени директно към вас, то той иска да си тръгне.

[ad id=“218001″]

4. Когато група хора се смее, всеки инстинктивно поглежда към този, когото чувства най-близък. Това е добър начин да разберете кой с кого е приятел, ако сте на нова работа или при непознати в компания.

5. Както казват терапевтите – силата на мълчанието е изключително голяма. Ако някой даде незадоволителен отговор на ваш въпрос, не говорете, а поддържайте контакт с очи. Повечето хора ще се чувстват притиснати и ще продължат да говорят, докато не ви дадат адекватен отговор.

6. Ако знаете, че някой смята да се държи агресивно с вас по време на оперативка, седнете до него. Това ще го накара да се почувства дискомфортно и ще му бъде по-трудно да се опита да ви обиди или ядоса.

[ad id=“236993″]

7. Понякога молете околните да ви помогнат с нещо дребно. Така ще „тренирате“ мозъка им и ще ги накарате да ви харесват повече.

8. Колкото и трудно да ви е да запомните името на някого от първият път, се опитайте да се справите. Когато го използвате при следваща среща, ще го накарате да ви смята за симпатични и приятелски настроени.

9. Огледалното копиране на езика на тялото на човека срещу вас е начин за изграждане на доверие помежду ви.

[ad id=“236999″]

10. Когато срещата ви с някого включва някакъв вид адреналин – филм на ужасите, скачане с парашут и т.н., мозъкът на другия симулира възбуда. Така хората си мислят, че се радват на вашата компания.

11. Сърдечното ръкостискане е в пъти по-атрактивно и полезно за вас, отколкото хладното и отпуснато.

12. Най-добрият начин да научите нещо е като го преподадете. Ако придобиете нови знания, ги споделете с някого, така ще тренирате мозъка си и ще запомните в пъти повече информация.

[ad id=“237001″]

13. Когато искате да преминете през тълпа от хора, не минавайте през празните пространства, а през тези, които са близко едни до други. Те по-вероятно биха ви пуснали да преминете, иначе рискувате да ви смачкат внезапно.

14. За хората няма нищо по-важно от самооценката им. Разберете какво мислят за себе си и да го използвайте.

Източник: offnews.bg

Споделете с приятели, ако смятате че статията е полезна.

[ad id=“238430″]


image0 (9K)