Ако някой ви каже…

АКО НЯКОЙ ВИ КАЖЕ, че Пе­тър Младенов сам и по своя во­ля си е подал оставката от вър­ховния държавен пост, защото е обичал народа си и не е искал да създава затруднения по пътя му към демокрация, не му вяр­вайте. Президентът беше свален от власт от най-будната и чувст­вителна част от народа, когото залъгваше с фрази за добруване и     щастие —  студентите  и  инте­лектуалния елит на нацията.

[ad id=“225664″]

АКО НЯКОЙ ВИ КАЖЕ, че бившият председател на републиката Петър Младенов винаги е мислил единствено за добруването на държавата и народа и че на 10 ноември 1989 г. е изпълнил своя дълг, не му вярвайте. Неговите намерения винаги са били насочени към добруването на червената плутокрация – най-напред в обкръжението на правешкия диктатор, а след него като важна фигура в параноичните усилия на „Партията“ – да запази властта и привилегиите си.

[ad id=“263680″]

АКО НЯКОЙ ВИ КАЖЕ, че Петър Младенов е загубил поста си заради злополучната си реплика с танковете, не му вярвайте. Той слезе от политическата сцена заради последвалите лъжи и заплахи към авторите на видеокасета­та, които народът не можеше и не искаше да приеме от онзи, който недостойно претендираше, че е негов върховен държавен ръководител.

[ad id=“236993″]

АКО НЯКОЙ ВИ КАЖЕ, че Пе­тър Младенов е изпълнил своя дълг да бъде гарант на проведените на 10 и 17 юни 1990 г. избори за Велико народно събрание, не му вярвайте. Под гъстата мълчалива сянка на „надпартийния“ председател (президент) на републиката беше сътворен още един срам за България – нечестни избори със стотици прояви на насилие, манипулации и фалшификации, които попариха с ледена слана нежния пролетен цвят на зараждащата се свобода.

[ad id=“236999″]

АКО НЯКОЙ ВИ КАЖЕ ОБАЧЕ, че голямата идея за човешко щастие и демокрация може да се постигне единствено със борба – самоотвержена, умна, решителна – повярвайте му.

източник: Век 21, 1990 г., автор проф.д.и.н. Б.Арабаджиев


image0 (9K)