Ако искате да живеете по-дълго, започнете да живеете! – 9 съвета на френски хирург

Пийте по-малко алкохол, но му се наслаждавайте повече! Известен хирург обяснява как да се храним и движим, за да се радваме на живота.

[ad id=“263680″]

..

Известно е, че французойките живеят около 2 години по-дълго от британките.  Те също така се славят, че са младолики и се обличат шик на всички възрасти. Как успяват да постигнат това?

В новата си книга известният парижки хирург Мишел Симес разкрива какви според него са тайните, които помагат на толкова много французойки да не остаряват. Или поне го правят доста по-бавно и с повече финес от британките, пише в. „Индипендънт“, цитиран от социалната мрежа за здраве credoweb.bg.

[ad id=“255238″]

  1. Яжте повече чесън

Чесънът е не само пикантна добавка към вечерята, чиято миризма после може и да не се хареса на партньора ви. Той има цял набор от полезни за здравето свойства, които ни помагат да живеем по-дълго.

Французите наистина обичат чесън, и има защо.  Той е пълен с антиоксиданти и има също така свойството да забавя стареенето на организма. Най-добре е да се консумира суров, за да се запазят възможно най-много от ценните му хранителни качества.

  1. Пийте по-малко алкохол, но му се наслаждавайте повече

Алкохолът има свойствата да скъсява живота и да ускорява стареенето , твърди Симес. Затова трябва да пием като сомелиерите. А това означава бавно, като се наслаждаваме на чашата с вино и не бързаме към следващата, ако искаме да останем млади.

  1. Почистете хладилника

Д-р Симес набляга на това колко е важно да си почиствате хладилника много добре два пъти в месеца. Обратно на общоприетото мнение, бацилите могат да оцеляват и в условията на студ. А разбира се, това, което се намира в хладилника ви, най-накрая ще се озове в тялото ви.

Френският хирург препоръчва да почистите вътрешността на хладилника с гъба и оцет от бяло вино, след което да подсушите повърхностите с памучен парцал.

[ad id=“225664″]

..

        ​4.  Отнасяйте се сериозно към вечерята

Не е учудващо, че като французин Симес е  изключително „анти“ тв човек по отношение на вечерята за разлика от британците, които много обичат да похапват пред екрана.

Човек има склонността да яде по-бързо, когато гледа телевизия, а това означава, че дъвче по-малко храната. Гледайки в екрана, не осъзнаваме, че вече сме сити. В резултат на това ядем повече, отколкото бихме направили при други обстоятелства.  Затова съветът на хирурга е – седнете на масата за вечеря и се съсредоточете върху храната си, за да избегнете поглъщането на по-голямо количество от това, което ви е нужно.

[ad id=“255238″]

       5.Инвестирайте в качествени слънчеви очила

Слънчевите очила са много важни. Не защото изглеждате по-шик с тях, а тъй като предпазват очите и кожата около тях.

Когато избирате най-подходящите за вас слънчеви очила, търсете такива с по-големи плаки и широки странични рамки, които пречат на слънчевите лъчи да се промъкват зад тях. Уверете се, че стъклата или плаките отговарят на европейските стандарти, като проверите дали имат етикет CE. Добре е да са поне клас 3, дори и клас 4, които се препоръчват за планински спортове, например.

  1. Не пропускайте упражненията в басейна

Интензивните физически упражнения натоварват много нашите стави. Затова Мишел Симес препоръчва упражнения във вода. А неговият личен избор е водно колоездене. Известно още като колоездене в басейн или хидровъртене, този спорт на практика означава въртене на педалите на колело, което е застопорено във водата в басейн.

Това, че сте потопени във водата, гарантира, че пулсът ви ще е по-бавен и ще може да въртите педалите по-усилено. Напрежението изглежда по-малко, но всъщност напрягате мускулите си повече.

[ad id=“218548″]

..

  1. Грижете се за деколтето си

Кожата в зоната на деколтето на жената съдържа по-малко мастни жлези, отколкото останалата част на тялото.  А това означава, че тя се набръчква по-бързо, отколкото на останалите места.

За да се погрижите за кожата на деколтето, трябва да й обръщате толкова внимание, колкото и на лицето: овлажнявайте, правете й пилинг и я мажете със защитен крем против слънце.

[ad id=“225664″]

  1. Сменете възглавницата си

Много малко от нас редовно си сменят възглавницата. Имайте предвид, че старата износена възглавница не поддържа качествено главата ви по време на сън и може да получите притеснителна болка във врата.

Д-р Симес съветва да си купите дебела възглавница, ако обичате да спите на една страна, твърда – ако подремвате по гръб, и мека – ако лежите по корем.

  1. Спрете да чувствате вина за това, че не сте перфектни

Мнозинството от хората имат склонността да се обвиняват за това, че „не постигат всичко“. Д-р Симес обаче смята, че постоянният стремеж към съвършенство в крайна сметка завършва с провал.

Известният хирург препоръчва да помним 3 неща: никой не е съвършен, това, че сте по-различни, ви прави интересни,  и трето, светът е доста по-сложен, а не просто добър и лош.

„Ако искате да живеете по-дълго, започнете да живеете“, съветва д-р Мишел Симес.

Още полезни и интересни статии четете в социалната мрежа за здраве www.credoweb.bg.


image0 (9K)