Ад на пътя! 14 загинали и 24 ранени, след като автобус се преобърна в Македония

14 души са загинали, а 24 са ранени, след като автобус се преобърна на пътя между Тетово и Скопие в Македония.

Инцидентът е станал около 18 часа снощи край село Ласкарци. В автобуса е имало 50 души.

На мястото на катастрофата пристигнаха екипи на пожарната, 20 линейки на Бърза помощ и полиция.

7 души са загинали на място. Останалите са починали по-късно в болница.

Част от ранените са тежко пострадали, съобщи министърът на здравеопазването Венко Филипче, цитиран от агенция МИА и БНР.

Към момента причината за инцидента не е изяснена.

Шофьорът на рейса също е сред пострадалите. Животът му е извън опасност. Предстои в най-скоро време той да бъде разпитан от разследващите. Ще му бъде взета проба за алкохол.

Сред ранените  има и бременна жена, но състоянието й не е тежко и се очаква да бъде освободена от болницата. Голяма част от тежко ранените са вкарани в операционните зали.

Междувременно във видео, което се появи във фейсбук, се вижда как спасителни екипи с тежка техника се опитват да обърнат авариралия автобус. Возилото е на „Дърмо турс”.  Най-вероятно акцията по извличането му ще продължи утрешния ден.

Премиерът Бойко Борисов поднесе съболезнования за загиналите и пострадалите при тежката автобусна катастрофа по пътя Гостивар – Скопие в Македония.

„С прискърбие научих, че по пътя Гостивар – Скопие изгубиха живота си 14 души. Изразявам съболезнования на близките на загиналите и скорошно оздравяване на пострадалите“, заяви Борисов.


image0 (9K)