Адриан Андреев спечели US Open

Адриан Андреев спечели титлата на двойки при юношите на Откритото първенство на САЩ по тенис.

На финала 17-годишният софиянец и Антон Матусевич от Великобритания победиха американците Емилио Нава и Аксел Нефве с 6:4, 2:6, 10-8 след един час игра в Ню Йорк.

Българинът и британецът пробиха за 2:1. В осмия гейм те отразиха четири поредни точки за връщане на пробива от янките и го спечелиха за 5:3. В следващия гейм Андреев и Матусевич стигнаха до сетбол, но не успяха. При 5:4 те сервираха за спечелването на частта и успяха да го направят на 30.

[ad id=“225664″]

Във втората част Нава и Нефве успяха да осъществят пробив и да поведат с 4:2. Българо-британският дует имаше шанс веднага да го върне при 40:40 в следващия гейм, но не се получи. Последва нов брейк и сетовете бяха изравнени.

В дългия тайбрек играта вървеше точка за точка. Андреев и Матусевич поведоха с 8:6 и след това стигнаха до три поредни шампионски точки. Те ликуваха при третата възможност.

Адриан е вторият български юноша на финал в турнирите от Големия шлем на двойки след Григор Димитров, който отстъпи в спора за титлата на US Open през 2007 година заедно с канадеца Вашек Поспишил.

[ad id=“263680″]

Димитров донесе предишния трофей за България в Шлема при подрастващите през 2008 година в Ню Йорк.

 

Източник – bTV


image0 (9K)