Адв. Ботев: Прокуратурата не казва защо е фалирала КТБ

Прокуратурата е събрала огромно количество хартия в обвинителния си акт за КТБ, но никъде в него не се посочва защо се е стигнало до фалита на банката. Това коментира адвокатът на Цветан Василев Христо Ботев и допълни, че самото държавно обвинение е помогнало достатъчно за рухването на КТБ.

Ботев посочи, че не само името на Николай Бареков попада в материалите по делото, а сред споменатите са и актьорът Владислав Карамфилов /Влади Въргала/, треньорът Константин /Тити/ Папазов, сегашният военен министър Красимир Каракачанов, Моника Станишева, бизнесменът Иво Прокопиев. Всички те са разпитвани, защото за тях има твърдения, уточни Христо Ботев.
[ad id=“225664″]
Колкото до коментара на прокуратурата, че в чувалчета са раздавани пари, защитникът на Цветан Василев посочи, че такива данни по делото няма.

Ботев е поискал по делото да бъдат разпитани Делян Пеевски и Бойко Борисов. За пореден път той потвърди и казаното от банкера, че в настоящата политическа обстановка не се чувства сигурен за живота си и няма да се върне в България.


image0 (9K)