Адвокат Василев: Истинска случка със съдия … или пък не?

Пише, рече съдията, ей тука, че имаш нива, още не са я намерили тайните служби, и отглеждаш в нея марихуана, а после я продаваш насам-натам из селото, при това без срам и страх, поне малко да те беше, но не. Не си, значи, както се вижда, стока, нищо че не си осъждан, те много хора не са осъждани, но това никога не ни е пречело, решим ли да ги задържаме. Нарушени са ти правата, вярно е, и то сериозно, направо са си прегазени, но аз пък ще си затворя очите, защото си наркодилър и не те харесвам. Аз и прокурора не харесвам, но той поне не продава дрога. И така, оставям те в ареста и туй то. Е, хайде, хаирлия да е, обжалвайте ме колкото искате, много ви здраве, а аз си отивам вкъщи, че окъснях заради вас, от половин час се чудя какво ли е сготвила жена ми, като вълк съм прегладнял.

[ad id=“225664″]

Долу-горе, дори поукрасено, по друг начин се изрази човекът, литературен, строго научен, лично отношение не е изразявал, опазил ни Бог, то и професионалното си ни стигаше, да не забравяме все пак, че не от вчера е съдия, че е добре образован, опитен, а и възпитан, както си пролича на делото, но същината на казаното от него си е точно такава, както я написах. Свърши се делото, а ние с колегата се обърнахме да кажем две-три добри думи на съкрушената майка на задържания, а тя се смееше. Стана ли нещо, попитахме я, защото никога не знаеш един човек под напрежение накъде може го избие.

[ad id=“263680″]

Смея се, каза, като си помисля какъв зор ги чака тайните служби, докато намерят на сина ми нивата. Той нива няма и не е имал, да ми е живо и здраво момчето, толкова да ми е мързеливо, на село живее, а не знае мотиката от коя страна се хваща, каква ти нива, та него никой никога не го е виждал цветята да полива, никога няма да му го докажат това престъпление, защото не го е извършил, за това поне съм спокойна.

[ad id=“297181″]

Та тази ми публикация, приятели, е за мързела като елемент от различните поведенчески модели при хората. Твърде често лежерното, неактивно поведение се определя като недостатък на характера, дори във фолклора отношението към него е негативно, я колко приказки има написани.Фактически обаче това не е така. Правилно е записано в Библията, че истината ще ни направи свободни, вярно е, но понякога се случва и мързелът да свърши работа, особено в горния казус. И така, приятели, не прекалявайте с работата, защото тя може да ви убие, а при почивката такъв риск няма и няма да има. Лек и спокоен ден, не се претоварвайте!


image0 (9K)