Адвокатът на семейството на Милен Цветков за това, което искат близките на журналиста

Менко Менков, адвокатът на журналиста Милен Цветков, когото убиха в жестока катастрофа навръх Великден, заяви, че този път справедливостта ще възтържествува заради всички подобни случаи в България.

„Познавам Милен Цветков отдавна и поех този случай, защото съм най-малкото морално задължен. Този процес е изключително емоционален за мен. Принципно трудно давам обещание в правото, но в случая съм го дал на близките на Милен и ще направя така, че справедливостта да възтържествува“, това заяви адв. Менков в студиото на bTV тази сутрин.

По думите му близките на популярния ни журналист не търсят отмъщение, а прошка.

„Сега не е време за отмъщение, трябва да простим“, това са казали близките на Милен Цветков на своя адвокат. „Неговите близки са обединени в скръбта си. Считам, че този казус не бива да остава единствено и само затова, че живота си е загубил един харесван и популярен журналист. А заради това, че това не трябва да се случва повече. Такова е и желанието на близките на Милен. И се изисква огромна сила, за да кажеш нещо подобно в такъв момент„, добави още Менко Менков.

По думите му за подобно извършено с умисъл деяние се предвижда наказание за лишаване от свобода между 10 и 20 години.

„Установена е употребата на четири вида наркотични вещества. Има значение и кога са употребени. Влиянието на наркотика е въпрос на доказване, но в този случай наркотичните вещества са взети до 24 часа преди извършване на деянието. Тук може да се приеме, че се касае за така наречената професионална употреба на наркотици. Взети са съвсем тенденциозно. Извършителят е подходил с умисъл, особено управлявайки мощно моторно превозно средство с изключително висока скорост.


image0 (9K)