Адвокатът на Полфрийман обяснява защо неговият подопечен не се разкайва за извършеното

Близки на убития Андрей Монов поискаха възобновяване на делото срещу Джок Полфрийман. Това се случва само ден, след като австралиецът беше освободен от Центъра за временно настаняване в Бусманци.

Адвокат Калин Ангелов заяви, че кръвнината ще бъде изплатена, но за да се случи това, клиентът му трябва да започне работа.

Пред Нова телевизия  Димитър Кръстев, приятел на убития студент, каза, че искрено се надява решението на съда да бъде отменено, Полфрийман да се върне в затвора за доизлежаване на присъдата си и да покаже разкаяние да деянието си.

„Какво очаквате вие да каже? „Аз наистина се разкайвам“? Това би било порнография! Съжалението е постоянно и се показва непрекъснато”, заяви адвокатът на австралиеца. Убиецът Джок излезе на свобода, но не отрони дума към родителите на жертвата си.

Пред бТВ адвокатът разказа, че Джок е в частен апартамент в момента и дори с приятели са отпразнували излизането му от Центъра в Бусманци.

Към този момент Полфрийман не разполага с паспорт, защото има забрана да напуска страната и поради тази причина, всяка седмица ще трябва да се явява за подпис в районно управление на МВР.


image0 (9K)