Адвокатите на Доналд Тръмп в Сената: Президентът не е направил абсолютно нищо нередно

Адвокатите на Белия дом започнаха да представят защитата си по процеса за импийчмънт срещу Доналд Тръмп в Сената, като заявиха, че президентът не е направил нищо нередно в отношенията си с Украйна и обвиниха демократите, че се стремят да отменят резултатите от изборите през 2016 г, предава AFP

Адвокатът на Белия дом Пат Чиполоне взе думата за встъпителни аргументи по време на необичайно заседание през уикенда на 100-членния сенат, който ще реши дали 45-ият президент на САЩ трябва да бъде отстранен от длъжност.

Обвнителите от Камарата на представителите, която на 18 декември гласува за отстраняване на президента Тръмп, не успяха да докажат, че президентът е виновен за злоупотреба с власт и възпрепятстване на Конгреса, заяви Чиполоне .

„Ние не вярваме, че те са дори близо до това да поемат тежестта на това, което те искат да направите“, каза той на приглушена камара на Сената. „Всъщност ние вярваме, когато чуете фактите … ще откриете, че президентът не е направил абсолютно нищо нередно.“

Обвинителите на Конгреса прекараха предишните три дни да изложат подробно случая, че Тръмп е отказал военна помощ на Украйна, за да окаже натиск върху украинския си колега да започне разследване на политическия съперник в предстоящите президентски избори в САЩ Джо Байдън.

Чиполоне заяви, че демократите искат от Сената „да отмени резултатите от последните избори“ и да отстрани Тръмп от предстоящия вот през ноември. „Молят ви да направите нещо, което никой Сенат никога не е правил“, заяви адвокатът на Белия дом.

„Молят ви да скъсате всички бюлетини в цялата страна“, каза той. – Да отнемете това решение от американския народ.

„Те са тук, за да извършат мащабната намеса в избори в американската история и не можем да допуснем това да се случи.“


image0 (9K)