Агенция „Митници“ подхвана и винпрома на банкерката Петя Славова

Търговският директор на предприятието в Поморие Йордан Чорбаджийски заяви, че към момента няма установени нарушения

[ad id=“225664″]

Агенция „Митници“ проверява винпром „Черноморско злато“ в Поморие, съобщи БНР. От там допълват, че това е редовна проверка. Такива ще има и в останалите предприятия за производство на алкохол.

В надзорния съвет на винпрома е банкерката Петя Славова, чиято собственост е „Инвестбанк“, дъщеря й Жени чрез компанията си „Грийн Нюз“ и Ивайло Василев чрез своята фирма „Чалис“, сочи справка в Търговския регистър.

Петя Славова и Ивайло Василев са акционери във „Феста Холдинг“, сочи сайтът на дружеството. Една от обявените му дейности е винопроизводство.

Пред БНР търговският директор на предприятието в Поморие Йордан Чорбаджийски заяви, че към момента няма установени нарушения: „В „Черноморско злато“-АД от вчера има регулярна проверка на агенция „Митници“, като всяка година. Абсолютно нищо не се случва. Контролните органи си извършват проверките и за момента няма нищо установено или някакви нарушения. Като всяка година се прави септември месец проверка на абсолютно всички“, заяви Чорбаджийски.

[ad id=“263680″]

По неофициална информация, част от машините са били наводнени след дъждовете от вчера. Заради пломбирането им те не могат да бъдат изкарани и изсушени. Служители информираха, че въпреки това заводът продължава своята работа.

Пред бургаският сайт „Флагман“ шефът на Агенция „Митници“ Георги Костов заяви, че проверката на завода е планова, че той няма да бъде запечатван, както и че институцията му не „изпълнявала поръчка“.


image0 (9K)