Авторите на хита „Корона чао“ с коментар за видеото с Бойко Борисов

Музиката има силата да обединява, независимо от географски или езикови бариери. И видеото с Бойко Борисов доказва това, заявиха Александар Митевски и Драган Спасов – Дац – авторите на превърналата се в химн на карантината „Корона чао“, пише „Монитор“.

Бяхме изненадани от видеото на Борисов. Песните наистина могат да ни накарат да се почувстваме заедно, когато засягат теми, които вълнуват всички, обясниха те.

Бойко Борисов поздравява всички българи с македонското парче „Корона чао“

Митевски и Спасов споделят, че работят по тяхната своеобразна „духовна революция“ .  Написват текста на „Корона чао“ преди месец и половина по идея на техни приятели и фенове. Изчакват обаче карантинните мерки в родината им – Северна Македония, да бъдат облекчени и тогава пускат парчето. А само за малко повече от ден то е слушано от 400 000 души.

„Корона чао“ е логично продължение на кампанията, която двамата провеждат в социалните мрежи – претворяването на евъргрийни, забавлението и обединяването на музиканти от различни краища на света. Всеки ден те пускат по едно ново парче, като за основна цел са си поставили да изпълняват желания на феновете си онлайн.

Междувременно този месец дуото празнува втория рожден ден от създаването на формацията. След отпадането на карантината  двамата ще фокусират усилия върху завършването на пиеса, в която главната роля се изпълнява от Дац. Музиката в нея  е дело на Митевски.


image0 (9K)