Автомобилостроителната индустрия: Европейската комисия предлага забрана на двигателите с вътрешно горене

Предложените от Европейската комисия „правила за рязко снижаване на емисиите“, които отделят леки автомобили, микробуси, камиони и автобуси, на практика означава „забрана през задния вход“ на двигателите с вътрешно горене от 2025 година.

Това алармират от Германската асоциация на автомобилната индустрия. Те определиха предложението като преждевременно и  „напълно изключено“.

Правилата на стандарта Евро 7 имат за цел да гарантират, че превозните средства са екологично чисти. Очаква се, че новите стандарти допълнително ще намалят максимално допустимите количества емисии на фини частици, въглеводороди и въглероден диоксид. Предложението е те да влязат в сила не по-рано от 2025 година, информира euractiv.bg.

Точните подробности за мярката все още се обсъждат, но вече тревожат сериозно Германската асоциация на автомобилната индустрия:

„Планираното задължение – новите превозни средства в Европейския съюз практически да не отделят емисии от 2025 година, би било екологична, икономическа и технологична грешка“, се казва в позиция на асоциацията.

 

 


image0 (9K)