Автоинструктор подкара учебната кола назад по улиците в Стара Загора

Един от най-активните протестъри в Стара Загора срещу правителството на Бойко Борисов, автоинструкторът Митко Трайков, е решил да провокира с ново нетрадиционно действие – да кара учебната си кола на заден ход.

Ето какво обяви самият той:

„УВАЖАЕМИ, СЪГРАЖДАНИ!
Аз, Митко Трайков, обявявам гражданско неподчинение в знак на протест срещу продължаващото катастрофално управление на държавата от Бойко Борисов. Протеста ми е под надслов: „ДЪРЖАВАТА ВЪРВИ НАЗАД“. Ще управлявам автомобила си в Стара Загора на заден ход. Това не е забранено от Закона за движение по пътищата, но не препоръчвам на други водачи да ми подражават. Който желае да ме подкрепи, нека си разпечата надписа: „ДЪРЖАВАТА ВЪРВИ НАЗАД“ и да го залепи на автомобила си.“

Както виждаме, колата вече е по старозагорските улици, като единият надпис е вече обявеният от автоинструктора, а вторият е символичен с изписани наобратно същите думи.

В социалните мрежи отзивите на съгражданите на Трайков не са много ласкателни и най-вече заради това, че движението на заден ход винаги е опасно и крие рискове.

А Митко Трайков може да бъде открит в първите редици на протестите, както е видно и от снимката преди ден на ритуалното посипване със захар за изгонване на ГЕРБ от Стара Загора, по почина на новозагорски кмет в близкото минало, който направи нещо подобно на отсечка от пътя, в която за кратък период станаха няколко зловещи катастрофи.


image0 (9K)