Абсурден случай!Преди 3 години автомобилът му изчезнала мистериозно, днес го карат да плаща 16 бона за…

Автомобилът  на Димитър Радев изчезва от центъра на София през 2014 г. .

[ad id=“225664″]
Мъжът сигнализира в полицията, МВР и прокуратурата впрягат ресурс и половин година търсят 20-годишната кола.
„Междувременно получихме съобщение от Районната прокуратура, че това досъдебно производство се спира. Не могат да намерят колата, нито крадеца”, казва Димитър.

С това съобщение за него случаят приключва. След още 2,5 години, това лято неочаквано пенсионерът получава писмо от Община Искър. В него пишело, че трябва да отиде до наказателния паркинг в квартал „Дружба” в тримесечен срок, за да прибере отдавна забравената си кола.
На всичкото отгоре възрастният мъж се оказва, че дължи и доста солена такса за тригодишния престой на колата на наказателния паркинг – близо 16 хиляди лева.

Абсурд, но факт, признават и от МВР, и от Центъра за градска мобилност. Крадецът свалил акулмулатора на колата и три дни по-късно я оставил до Женския пазар, в зона за платено паркиране. Оттам „паякът” я вдигнал.
[ad id=“255238″]
От „Градска мобилност” не знаели, че автомобилът се издирва. Нямало и как да разберат, твърди директорката на отдела Румяна Милова. От МВР пък ще проверяват защо разследващите кражбата не са разбрали,че автомобилът е бил на наказателния паркинг цели три години.
А Димитър Радев обмисля да съди МВР и „Градска мобилност”. Колата пък ще отиде са скрап, тъй като се е амортизирала, информира Нова тв.

Източник:bnews.bg


image0 (9K)