Абитуриенти дариха 90 000 лв за сираци!

  Автомобили за стотици хиляди левове, дори и за 1 милион лева, балове като сватби и рокли за по 10 бона. Tази година баловете минават всякакви граници по показност. Ето какво обаче направиха някои от зрелостниците, които не се впечатляват от лукса за 1 ден:

Абитуриенти дариха 90 000лв за сираци!

 Абитуриенти събраха 90 000 лв., които дариха на 45 сираци, след като се лишиха от лимузини, официални дрехи и отидоха с тениска на бала си. Кампанията „С тениска на бала“ се провежда за поредна година, и набира все по-голяма популярност. Ученици от цялата страна са се включили в кампанията. Те са от училища в София, Русе, различни гимназии в Сандански, Петрич, Козлодуй, Тетевен и други.

Събраната сума е двойно по-голяма от миналата година.

Всички 45 кандидатури на сираци са одобрени по документи и ще получат стипендиите. Те са в размер на около 2000 лв, като общата събрана сума е 90 000 лева. С парите студентите ще могат да платят някои от най-належащите разходи по обучението си. Младежите ще учат в 14 университета в цялата страна – Софийския университет „Св. Климент Охридски“, Техническия университет в София, УНСС, Медицинския университет във Варна, висши училища в Пловдив, Русе и др.

http://BNews.bg


image0 (9K)