АБВ готви своя визия за здравеопазването

Промените в сектора трябва да са за 15 – 20 години напред, категоричен е лидерът на партията Румен Петков.

АБВ подготвя дебат относно необходимостта от промени в здравеопазването. Това заяви в ефира на Канал 3 председателят на ПП „Алтернатива за българско възраждане“ (АБВ) Румен Петков.

[ad id=“225664″]

Той подчерта, че настоящата система и предложенията на управляващите за промени не поставят в центъра здравето на пациентите, а ги разглеждат като инструмент за придобиване на финансиране.

„На нашия Национален съвет на партията обсъдихме много сериозно предложенията за здравни реформи. Ние готвим наша визия за перспективите пред здравеопазването. Дадохме оценка, че това което се предлага не е обърнато към пациента, а е обърнато към финансите. Ние не одобряваме такъв подход и ще организираме срещи с Българския лекарски съюз и пациентските организации, защото решението трябва да бъде такова, че да очертава визия за поне 15 – 20 години напред, а всичко което се правеше до сега беше на парче“, каза той.

[ad id=“263680″]

По думите му намеренията на БСП да иска пореден вот на недоверие на тема „Здравеопазване“ са неадекватни, на фона на още нестартиралата дискусия за реформи в сектора.


image0 (9K)